Doorgaan naar hoofdcontent

Geneeskracht HMB

HMB (hydroxy-methylboterzuur)

Geneeskracht van HMB

HMB (b-hydroxy b-methylbutyraat monohydraat) wordt door het lichaam in kleine hoeveelheden aangemaakt uit het aminozuur L-leucine, maar komt ook in onze voeding voor. HMB speelt een belangrijke rol bij de aanmaak van nieuw spierweefsel, verlaagt het katabolisme (afbraakproces) dat zich normaal gesproken na een intensieve lichamelijke inspanning voordoet. Hoe minder beschadigd spierweefsel er gerepareerd moet worden, hoe sneller het lichaam nieuw spierweefsel lijkt aan te maken. Hierdoor wordt er op natuurlijke wijze nog meer vetweefsel verbrand.

Als men ouder wordt verliest men spiermassa en dat kan soms leiden tot sarcopenie (ongunstige lichaamssamenstelling gekenmerkt door verlies van spiermassa en spierkracht bij gelijkblijvende of toenemende vetmassa). Hoewel HMB bekend staat voor de spieropbouwde eigenschappen kan het ook helpen bij cardiovasculaire aandoeningen, het geleidelijk aan verliezen van spiermassa waartoe ook het hart behoord, beperkt fysieke activiteiten, het hart worden zwakker, waardoor de bloedcirculatie in gedrang komt. HMB verhoogt de eiwitsynthese in het lichaam en het collageengehalte.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van HMB

HMB speelt een belangrijke rol bij de aanmaak van nieuw spierweefsel, verlaagt het katabolisme (afbraakproces) dat zich normaal gesproken na een intensieve lichamelijke inspanning voordoet. Hoe minder beschadigd spierweefsel er gerepareerd moet worden, hoe sneller het lichaam nieuw spierweefsel lijkt aan te maken. HMB gecombineerd met intensieve training doet de spiergroei het snelst groeien.
HMB (b-hydroxy b-methylbutyraat monohydraat) wordt gebruikt om gewichtstraining en lichaamsbeweging te optimaliseren.

Waarvoor kan HMB gebruikt worden

Dosering van HMB

  • 1 tot 3 gram per dag.
HMB bij bol.com

Bijwerkingen en waarschuwingen van HMB

  • Er zijn geen bijwerkingen op korte termijn. Doses van 3 gram per dag of minder voor maximaal 8 weken lijken veilig te zijn.
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit