Doorgaan naar hoofdcontent

Misselijkheid en braken

Voedingssupplementen die ondersteunend werken bij misselijkheid en/of braken:
  • Citroenmelisse (melissa leaves) werkt krampstillend op maag, darmen en galwegen, werkt braakstillend, bevordert de spijsvertering. Citroenmelisse helpt bij misselijkheid.
  • Gember (ginger) uit onderzoek is gebleken dat gestandaardiseerde gember het maagdarmslijmvlies beschermt, de absorptie van vitaminen en mineralen verhoogt, misselijkheid en braken kan voorkomen. Gemberextracten wordt toegepast bij reisziekte, zwangerschapsmisselijkheid, ... Gemberpoeder werkt 10 x sterker dan verse gember.
  • Kamille (chamomile) is geschikt voor de behandeling van spijsverteringsklachten zoals gebrek aan eetlust, misselijkheid, braken, zuurbranden, gasvorming, opgeblazen gevoel, gebrekkige spijsvertering, krampen en diarree.
  • Muntbladextract werkt krampwerend op de gladde spieren van het maagdarmstelsel, werkt ontspannend op de maag. Munt helpt bij misselijkheid, braken en reisziekte.

Een veel voorkomende oorzaak voor misselijkheid en braken is een virale infectie. Vaak is er sprake van stoornissen in de maag- of darmbeweging. Iedereen kent ook wel de misselijkheid die wordt veroorzaakt door psychische belasting of nervositeit. Medicijnen en narcose middelen, reisziekte en voedselvergiftiging kunnen ook misselijkheid en braken veroorzaken. Omdat het braakcentrum in de hersenen verbonden is met de zenuwen in ogen, neus, mond en maag, is het niet verwonderlijk dat ook zintuiglijke indrukken en nerveuze belasting onder meer misselijkheid veroorzaken.

Zie ook:
Alcoholisme
Angst
Brandend maagzuur
Galstenen
Gebrekkige eetlust
Indigestie
Infecties (ontstekingen)
Kolieken
Levercirrose
Maagpijn
Maagwandontsteking
Nierstenen
Reisziekte
Spijsverteringsproblemen
Verslaving
Voedselvergiftiging
Ziekte van Ménière
Zwakke lever
Zwakke maag
Zwangerschapsmisselijkheid