Doorgaan naar hoofdcontent

Wat is een spierverrekking (verstuiking)

Spierverrekkingen, spierverstuikingen

- Weinig letsels ontstaan zo plotseling en is zo pijnlijk als een verstuiking. Een verstuiking treedt op als een pees of een spier verdraait of te sterk aanspant. Meestal blijft de spier intact, maar bij ernstige verstuikingen kan de spier scheuren, in tweeën splijten of van de pees losscheuren.

Een verstuiking ontstaat meestal na verkeerd tillen of als de spieren te veel zijn aangespannen. De spieren in de rug, hamstrings (achterkant van de dijen), kuiten, lies en schouders zijn het gevoeligst voor deze blessure.

Een enkelverstuiking komt het meeste voor, maar bijvoorbeeld de handen, polsen, knieën of duimen kunnen ook verstuikt worden.

Spierverrekkingen belemmeren het verloop van de bewegingen, toch gaat de sporter vaak verder omdat men hoopt dat de verkramping in de loop van de bewegingen vanzelf zal versoepelen. Veel sporters trachten ook de verrekking los te maken door te schudden. Dergelijke pogingen zijn echter vergeefs en tevens schadelijk: hoe langer de verrekte spier belast wordt, hoe erger de symptomen worden.

Verschil tussen een verstuiking en een verrekking

  • Een verstuiking is een uitrekking of scheurtje in een gewrichtsband (ligament)(weefselverbindende gewrichten) wordt gescheurd.
  • Een verrekking is een uitrekking of scheurtje in de aanhechting van de spier of pees.
Arnica montana zalf, gel of olie verhoogt de lokale bloedtoevoer en versnelt hierdoor de genezing, werkt ontstekingsremmend en verhoogt de absorptiesnelheid van inwendige bloedingen. Het is vooral nuttig bij de behandeling van traumatische verwondingen, zweren en kneuzingen.
Mogelijke symptomen
Mogelijke oorzaken
Spierverrekking (verstuiking) natuurlijk behandelen
Arnica montana bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit