Doorgaan naar hoofdcontent

Wat zijn ontstoken lymfeklieren

Opgezette lymfeklieren (gezwollen)
Lymfeklieren zijn kleine, boonvormige structuren langs lymfevaten. De lymfevaten zijn met elkaar verbonden in lymfeketens door het hele lichaam, net als bloedvaten. Lymfeklieren zijn verantwoordelijk voor het afvoeren van vloeistof uit de weefsels en het transport naar de lymfeklieren, die vervolgens bacteriën en andere schadelijke stoffen vernietigen. Nadat de lymfeklieren de vloeistof hebben gereinigd, stroomt het terug naar de hoofdader.

Lymfeklieren behoren tot het immuunsysteem en bevinden zich op verschillende plaatsen in het lichaam. Ze bevatten witte bloedcellen (lymfocyten) en bestrijden infecties door eiwitten te produceren die indringers vangen en bestrijden, zoals virussen en andere microben.

Wanneer de lymfeklieren geïnfecteerd raken, is dit meestal het gevolg van een infectie of ontsteking die ergens anders in het lichaam is begonnen. Lymfadenitis is een ontsteking van de lymfeklieren en treedt op wanneer één of meer van de lymfeklieren vergroot zijn.

Tuberculose van de lymfeklieren is, naast longtuberculose, de meest voorkomende vorm van tuberculose. De infectie kan zich van deze lymfeklieren naar andere plaatsen, bijvoorbeeld de huid, verspreiden.
Probiotica versterkt de darmflora, wat één van de belangrijkste aspecten is voor een goed werkend immuunsysteem.
Mogelijke symptomen
Mogelijke oorzaken
Ontstoken lymfeklieren natuurlijk behandelen
Probiotica en prebiotica bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit