Doorgaan naar hoofdcontent

Huidstriemen natuurlijk behandelen

Huidstriemen, striae

Aloë vera

Aloë vera gel werkt verzachtend en hydraterend, vermindert jeuk bij een droge, schrale, jeukende en/of schilferende huid, bevordert de doorbloeding bij huidstriemen en littekens.

Calendula

Goudsbloem (calendula) zalf vermindert ontstekingen en versnelt het herstel van wonden door de groei te stimuleren van nieuwe huid en bevordert de productie van collageen.

Kokos

Kokosolie wordt vaak in cosmetica gebruikt als een lokaal aangebrachte vochtinbrengende crème, omdat kokosolie hydraterend werkt op de huid en antibacteriële eigenschappen heeft.

Smeerwortel

Smeerwortel zalf, gel of olie vernieuwd en herstelt beschadigd bindweefsel en kraakbeen, werkt wondhelend, huidherstellend en slijmvliesherstellend. Remt de vorming van oedeem, voorkomt en vermindert littekenvorming en striemen. Smeerwortel is effectief bij peesklachten, ligamentklachten, spierklachten, botbreuken, wonden en kneuzingen.

Vitamine A

Vitamine A (betacaroteen) remt huidveroudering, beschermt de huid tegen ultraviolette straling, is nodig om epitheelcellen van de opperhuid zowel inwendig als uitwendig te ondersteunen. Vitamine A is ook nodig om glycoproteïnen te vormen, een combinatie van suiker en proteïne, die cellen helpen om zich te binden tot zachte weefsels, belangrijk om wonden te genezen en de huid te herstellen. Een tekort aan vitamine A kan leiden tot een slechte teint, zelfs bij jongere mensen. Vitamine A kan acne bestrijden en de algehele gezondheid van de huid verbeteren.
Calendula heeft een verzachtende en zuiverende invloed op de huid en ondersteunt het zelfherstellende vermogen van de huid bij striemen (striae).
Wat zijn huidstriemen
Mogelijke oorzaken
Calendula zalf bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit