Doorgaan naar hoofdcontent

Wat zijn winterhanden en wintervoeten

Koude handen en voeten, winterhanden, wintervoeten
Veel mensen hebben last van koude handen en voeten en komt zowel bij oudere als bij jonge mensen voor. Er wordt ook wel gesproken over winterhanden en wintervoeten maar het is niet zo dat er alleen in de wintermaanden geklaagd wordt over koude handen en voeten. Een gebrekkige bloedsomloop is vaak de oorzaak voor koude handen en voeten.

Koude handen en voeten zijn niet gemakkelijk te duiden, het heeft zeker te maken met een verslechterde bloedcirculatie.

Homocysteïne is een tussenproduct in de omzetting van het aminozuur L-methionine tot het aminozuur L-cysteïne. Teveel homocysteïne in het bloed zorgt voor een hoger risico op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten. Een verhoogt homocysteïne spiegel in het bloed kan de bloedvatwanden beschadigen, waardoor de bloedvaten minder elastische worden en hierdoor de bloedstroming belemmeren. Om te zorgen dat de waarde van homocysteïne niet te hoog worden zijn de B-vitamines (B2, B3, B6, B11 en B12) nodig.
Muisdoorn is een circulatiebooster en heeft de potentie om aderverkalking (verharding van de slagaders), spataders, zwellingen en aambeien te voorkomen. Dit is mogelijk te wijten aan de ontstekingsremmende werking van muisdoorn, ontstekingen die in de bloedvaten worden aangetroffen en kan leiden tot aderverkalking.
Mogelijke oorzaken
Winterhanden en wintervoeten natuurlijk behandelen
Supplementen die de bloedsomloop verbeteren bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit