Doorgaan naar hoofdcontent

Mogelijke oorzaken van hartzwakte

Hartfalen, hartinsufficiëntie, hartzwakte
  • Bij een hartinfarct (hartaanval) sterft een deel van de hartspier af. Op die plaats vormt zich een litteken, dat niet samentrekt zoals de rest van de hartspier. Hierdoor kan de pompfunctie van het hart verminderen. Een hartinfarct kan hartfalen tot gevolg hebben.
  • Coronaire hartziekte, een aandoening aan de kransvaten van het hart, hierdoor neemt de pompkracht van het hart af wat uiteindelijk kan zorgen voor hartfalen
  • Hoge bloeddruk zorgt op langere termijn voor een verdikte, minder elastische en stijvere hartspier
  • Hartklepgebreken (lekkende of vernauwde hartkleppen), een niet goed werkende hartklep kan in de loop der tijd schade aan het hart veroorzaken doordat het hart harder moet pompen, op den duur kan hartfalen ontstaan.
  • Hartritmestoornissen veroorzaken hoge en onregelmatige hartfrequenties, hierdoor moet het hart meer inspanning leveren om het bloed rond te pompen. Dit kan op langere termijn zorgen voor vermoeidheid van de hartspier met als gevolg het ontstaan van hartfalen.
Flavonoïden (procyanidinen) uit meidoorn werken hartversterkend en optimaliseren de hartfunctie. Bij gebruik van een meidoornextract ervaart men een vermindering van de klachten en vindt er een normalisering van de hartwerking plaats.
Wat is hartzwakte
Mogelijke symptomen
Hartzwakte natuurlijk behandelen
Meidoorn bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit