Doorgaan naar hoofdcontent

Emfyseem natuurlijk behandelen

Emfyseem

Broccoli

Sulforafaan een inhoudsstof uit broccolikiemen ondersteunt de macrofagen (cellen die lichaamsvreemde stoffen opruimen) van het immuunsysteem in het longweefsel bij het doden van schadelijke bacteriën. Bij COPD-patiënten werken deze cellen minder goed. COPD is een verzamelnaam voor chronische bronchitis en longemfyseem.

L-cysteïne

NAC (N-Acetyl-L-Cysteïne) splitst de zwavelbruggen in het slijm in aparte sulfhydrylgroepen, waardoor kleinere moleculen ontstaan en het slijm verdunt dat zich ophoopt in de bronchiale buizen. Hierdoor werkt cysteïne slijmoplossend, verbetert een beperkte luchtstroom die het moeilijk maakt om te ademen. L-cysteïne kan de symptomen verminderen bij abnormale ontstekingsreacties in de longen. Dit kan nuttig zijn als men last heeft van allergieën of bij luchtwegaandoeningen

L-glutathion

De longen hebben grote behoefte aan L-glutathion en zijn bijzonder kwetsbaar voor oxidatieve beschadiging. De mucosa (slijmerige laag) van de luchtwegen neemt toe als gevolg van blootstelling aan oxidanten. L-glutathion voorkomt normaal gesproken dat overmatige slijmvorming optreedt. Daarom is de opbouw van slijm in de luchtwegen vaak een vroeg teken van L-glutathion tekort. L-glutathion tekort wordt in verband gebracht met verschillende luchtwegaandoeningen zoals longbeschadiging bij pasgeborenen, astma en emfyseem.

Omega 3-vetzuren

Omega 3-vetzuren (algenolie) zorgen ervoor dat het gehalte IgE afname in de celculturen die ermee behandeld werden. Dit zou zich kunnen vertalen naar minder ontstekingsbelasting in de longen en dus minder symptomen van astma. Immunoglobuline E (IgE) zijn eiwitten die betrokken zijn bij de reacties van het afweersysteem. Omega 3-vetzuren zorgen voor minder kans op astma.

Vitamine D

Vitamine D receptoren worden aangetroffen in afweercellen en zorgt voor het normaal functioneren van het immuunsysteem, waardoor vitamine D de weerstand tegen infecties en ontstekingen kan verhogen. Doordat vitamine D een positieve invloed heeft op het immuunsysteem kan het preventief ingezet worden bij chronische luchtwegaandoeningen zoals bijvoorbeeld bronchitis en longemfyseem, herhalende middenoorontsteking en allerhande onstekingen zoals bursitis (gewrichtsontsteking).
L-glutathion tekort wordt in verband gebracht met verschillende luchtwegaandoeningen.
Wat is emfyseem
Mogelijke symptomen
Mogelijke oorzaken
L-glutathion bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit