Doorgaan naar hoofdcontent

Misselijkheid natuurlijk behandelen

Misselijkheid, braken

Citroenmelisse

Door zijn antioxiderende werking heeft citroenmelisse een beschermend effect op het maagdarmstelsel en bevordert het de spijsvertering. Citroenmelisse bestrijdt maagpijn, buikpijn, ongemak na het eten, constipatie, een opgeblazen gevoel, werkt braakstillend en helpt bij misselijkheid.

Gember

Gember is opmerkelijk effectief en betrouwbaar bij reisziekte. Door minimaal 3 uur voor de aanvang van de reis gemberextract van 500 mg in te nemen (een half uur voor de maaltijd) kan men misselijkheid of overgeven voorkomen. Gember verhoogt de beweeglijkheid van de darmen, beschermt het maagdarmslijmvlies en absorbeert toxines en zuren. Gember kan ook toegepast worden bij zwangerschapsmisselijkheid en postoperatieve misselijkheid bij gynaecologische ingrepen.

Kamille

Kamille is geschikt voor de symptomatische behandeling van spijsverteringsklachten van algemene en nerveuze aard zoals gebrek aan eetlust, misselijkheid, braken, zuurbranden, gasvorming, opgeblazen gevoel, gebrekkige spijsvertering, buikkrampen, diarree en er zijn goede resultaten met kamille geboekt bij spastisch colon.

Marjolein

Marjoleinolie helpt bij het verteren van voedsel door de samentrekkende beweging van de darmen en de uitdrijving te stimuleren. Bij spijsverteringsproblemen zoals misselijkheid, winderigheid, maagpijn, diarree en constipatie, kan marjolein de symptomen helpen te verlichten.

Pepermunt

Pepermuntolie werkt krampwerend op de gladde spieren van het maagdarmstelsel, ontspannend op de maag, galwegen en op het colon. Munt helpt bij misselijkheid, braken en reisziekte. Munt is een geliefde plant om in te zetten bij zwangerschapsmisselijkheid.

Wat is misselijkheid
Mogelijke symptomen
Mogelijke oorzaken
Gember bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit