Doorgaan naar hoofdcontent

Wat is een slechte adem

Slechte adem, stinkende adem, ademhaling
Een slechte adem kan veel oorzaken hebben. Meestal merkt uzelf er niet veel van, maar uw omgeving des te meer. In verreweg de meeste gevallen ligt de oorzaak van de onwelriekende adem in de mond. Een goede mondverzorging (zeker na een maaltijd) kan meestal een oplossing bieden. Bedenk dat voedselresten die in de mond achterblijven een waar feestmaal vormen voor miljoenen bacteriën. Vergeet ook de ruimtes tussen de tanden niet. Gebruik daarvoor tandzijde (flosdraad), tandenstoker, spoelen met mondwater en borstel geregeld de bovenzijde van de tong met een zachtharige tandenborstel.

Voor het reinigen van de tong zijn ook speciale tongschrapers.

Eet gezond, gevarieerd en vezelrijk en drink dagelijks tenminste 1,5 tot 2 liter water. Dit bevordert een gezonde spijsvertering en een goede stoelgang.

Gebruik (suikervrije) snoepjes, spray of kauwgom voor een frisse adem. Dit kan tijdelijk helpen de klachten te verminderen.

De lucht die wij uitademen kan veel geuren bevatten, men heeft ongeveer 400 vluchtige bestanddelen in een normale menselijke adem geïsoleerd. Deze ruiken niet allemaal slecht. Toch verspreiden sommige van deze stoffen (bijvoorbeeld zwavelwaterstof) een afschuwelijke geur, vergelijkbaar met de geur van rotte eieren.
Orale probiotica is gunstig voor het spijsverteringsstelsel waarbij een gezonde mondflora ook behoord en gaat gegarandeert slechte ruikende adem tegen als de oorzaak ligt bij een ongunstige mondflora.
Mogelijke oorzaken
Slecht ruikende adem natuurlijk behandelen
Probiotica bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit