Doorgaan naar hoofdcontent

Geneeskracht L-serine

L-serine

Geneeskracht van L-serine

L-serine is een niet essentiële aminozuur, het lichaam kan in normale omstandigeheden het aminozuur zelf produceren. L-serine wordt vooral in de hersenen aangetroffen en is een neuromodulator, wat betekent dat het de activiteiten van neuronen reguleert.

L-serine wordt door het lichaam rechtstreeks aangemaakt met behulp van vitamine B3, vitamine B6 en foliumzuur. Astrocyten, dat zijn cellen die dienen om de neuronen te beschermen maken ook L-serine aan.

L-serine vervult in het lichaam verschillende functies: het draagt bij aan een normale werking van het centrale zenuwstelsel, het immuunsysteem en het spierstelsel. L-serine is tevens de voorloper van andere aminozuren.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van Serine

L-serine heeft de potentie om opstapeling van homocysteïne in het lichaam te verminderen. Hoe hoger het homocysteïnegehalte in het bloed, hoe groter het risico op hart- en vaatziekten.

L-serine is een signaalmolecuul dat fungeert als gliotransmitter in de hippocampus. Gliotransmitters zijn chemische stoffen die vrijkomen uit gliacellen en neuronale communicatie tussen neuronen en gliacellen vergemakkelijken. L-serine gaat hiervoor een verbinding aan met de NMDA-receptoren in de hersenen. Deze receptoren zijn onmisbaar voor het leervermogen en de opslag van informatie. L-serine draagt rechtstreeks bij aan neuronale en synaptische plasticiteit in de hersenen.
L-serine is een aminozuur dat een rol speelt bij de gezondheid van de hersenen. L-serine is een aminozuur dat essentieel is voor de synthese van fosfatidylserine, dat een bestanddeel is van het membraan van hersencellen (neuronen).

Waarvoor kan L-serine gebruikt worden

  • Concentratiestoornissen
  • Geheugenproblemen
  • Hart en vaatziekten

Dosering van L-serine

  • De dosis ligt tussen de 0,5 gram tot zelfs is 15 gram per dag.
Supplementen/plantenextracten bij bol.com

Bijwerkingen en waarschuwingen van L-serine

  • Inname van L-serine gedurende 6 maanden wordt over het algemeen goed verdragen.
  • Soms kunnen er bijwerkingen optreden zoals diarree, verstopping, frequent plassen en maagklachten.
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit