Doorgaan naar hoofdcontent

Wat is hoge bloeddruk

Hoge bloeddruk, hypertensie
Hoge bloeddruk (hypertensie) is een veel voorkomende aandoening waarbij het bloed met een abnormale hogere druk door de bloedvaten en slagaders stroomt. Bloeddruk is de kracht van het bloed die tegen de wanden van de bloedvaten en slagaders drukt terwijl het hart het bloed pompt. Hoge bloeddruk ontstaat wanneer deze kracht te hoog is. Hoge bloeddruk is niet alleen een probleem op zich, maar leidt ook tot andere gevaarlijke gezondheidsproblemen.

Hoge bloeddruk heeft rechtstreeks te maken met het hartdebiet en met de weerstand van de slagaders. Bij jongeren is het eerder het hartdebiet dat verhoogt, terwijl bij ouderen de weerstand van de slagaders vergroot.

Wanneer de bloeddruk wordt gemeten, zijn er 2 getallen die het resultaat zijn, die 2 verschillende drukken meten. Het hoogste getal is de systolische druk, de bloeddruk wanneer het hart klopt tijdens het pompen van bloed. Het tweede of onderste getal is de diastolische druk, de bloeddruk als het hart in rust is tussen de slagen door.

Hoge bloeddruk kan leiden tot ernstige aandoeningen

  • Beroerte
  • Hersenbloeding
  • Hartinfarct
  • Nierbeschadiging
  • Beschadiging van het netvlies (waardoor blindheid kan ontstaan)
  • Een opstoot van hoge bloeddruk kan mentale verwarring en stuiptrekkingen met zich meebrengen
OPC's en vitamine C (bioflavonoïden) verbeteren de elasticiteit van de bloedvaten. OPC's gaan bloedklonters tegen en remmen de enzymatische afbraak van bindweefselstructuren die zorgen voor soepele en sterke aders. In combinatie met vitamine C wordt de werking van OPC's versterkt, doordat ze samen synergetisch werken.
Mogelijke symptomen
Mogelijke oorzaken
Hoge bloeddruk natuurlijk behandelen
Oligomere ProanthoCyanidines (OPC's) bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit