Doorgaan naar hoofdcontent

Wat is de bloedsomloop

Problemen met de bloedsomloop, slechte bloedcirculatie, gebrekkige bloedstroom vaatstelsel
De bloedsomloop vervoert zuurstof en voedingsstoffen die onmisbaar zijn voor een goede werking van de weefsels en zorgt ook voor het afvoeren van afvalstoffen. De bloedsomloop bevat een pomp (het hart) en een zeer dicht netwerk van bloedvaten (slagaders, aders, lymfevaten) die het lichaam bevloeien. De doorsnede van de bloedvaten gaat in dalende lijn van het hart (kransslagaders) tot de uiteinden van het lichaam (haarvaten).

Het bloedvatennet is een gesloten circuit dat in totaal zo'n 100.000 km beslaat. Zo'n uitgebreid net moet goed onderhouden worden, wil het transport dat van deze wegen gebruik maakt, ongestoord verlopen. Er kan echter gemakkelijk iets misgaan. Een wegversmalling, veroorzaakt door bijvoorbeeld arteriosclerose, kan tot stuwingen en te hoge bloeddruk leiden. Het hart moet zich dan extra inspannen om dit obstakel te overwinnen. Alle wegen die het bloed volgt, kennen eenrichtingsverkeer. Een klein foutje, lekkende kleppen in de aderen in de benen en er is gevaar voor spataderen.
Muisdoorn is een circulatiebooster en heeft de potentie om aderverkalking (verharding van de slagaders), spataders, zwellingen en aambeien te voorkomen. Dit is mogelijk te wijten aan de ontstekingsremmende werking van muizendoorn, ontstekingen die in de bloedvaten worden aangetroffen en leiden tot aderverkalking.
Mogelijke symptomen
Mogelijke oorzaken
Slechte bloedsomloop natuurlijk behandelen
Supplementen voor een betere bloedsomloop bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit