Doorgaan naar hoofdcontent

Slechte bloedsomloop natuurlijk behandelen

Problemen met de bloedsomloop, slechte bloedcirculatie, gebrekkige bloedstroom vaatstelsel

Blauwe bosbes

Blauwe bosbes versterkt de vaatwanden, verbetert de (micro)bloedcirculatie en helpt bij doorbloedingsstoornissen.

Daslook

Daslook heeft dezelfde gezondheidsvoordelen als knoflook maar is minder sterk. Daslook werkt bloedverdunnend, voorkomt bloedstolsels en lost bloedstolsels op, werkt cholesterolverlagend en mild triglyceridenverlagend, werkt ontkrampend op de bloedvaten, houdt ze elastisch, helpt aderverkalking voorkomen, beschermt de hartspier tegen zuurstoftekort.

DHA

DHA (docosahexaeenzuur) werkt ontstekingsremmend en is gunstig voor het verlagen van de triglyceriden- en atherogeen LDL-cholesterolspiegel en het verhogen van de HDL-cholesterolspiegel, houdt de cholesterolvorming onder controle en vermindert de afzetting ervan in het lichaam. Omega 3-vetzuren verbeteren de bloedsomloop (lagere bloeddruk, minder snelle bloedstolling), remmen atherosclerose, verbeteren de endotheelfunctie (binnenbekleding van de bloed- en lymfevaten), verminderen stijfheid in de slagaders en hebben een gunstige invloed op de elasticiteit van de bloedvaten en gaan trombose tegen. Vermindert de kans op onstabiele angina pectoris en niet-fatale hartaandoeningen, verlagen de hartslag, vermindert de kans op een beroerte, cardiomyopathie (hartspierziekte) en coronaire (kransslagaders) hartziekten. Een hoge bloedconcentratie van omega 3-vetzuren (in het bijzonder van DHA) beschermt tegen het risico van boezemfibrilleren (prikkels die de hartslag regelt verstoren). Bij ouderen kan een hoge omega 3-vetzuurspiegel beschermen tegen het risico van atriumfibrilleren. Atriumfibrilleren is de meest voorkomende vorm van hartritmestoornissen.

Diosmine

Diosmine helpt bij het herstellen van de aderfuncties en bij het optimaliseren van de bloedsomloop. Draagt bij aan het verminderen van klachten bij veneuze insufficiëntie en bij aambeien. Zorgt ervoor dat de capillaire vaten minder fragiel en beter doorlaatbaar worden.

EPA

EPA (eicosapentaeenzuur) verbetert de bloedsomloop (lagere bloeddruk, minder snelle bloedstolling), remt atherosclerose, verbetert de endotheelfunctie (binnenbekleding van de bloed- en lymfevaten), vermindert stijfheid in de slagaders en heeft een gunstige invloed op de elasticiteit van de bloedvaten, gaan trombose tegen. Vermindert de kans op onstabiele angina pectoris en niet-fatale hartaandoeningen, verlaagt de hartslag, vermindert de kans op een beroerte, cardiomyopathie (hartspierziekte) en coronaire (kransslagaders) hartziekten.

Gember

Gember werkt vaatverwijdend, stimuleert het vasomotorisch centrum (verwijdt de vaatwanden), werkt cholesterolverlagend, mits men gemberextract enige tijd en dagelijks gebruikt. Gember kan de kans op hart- en vaataandoeningen en hoge bloeddruk verkleinen, helpt bij een slechte bloedcirculatie, koude handen en voeten (winterhanden en wintervoeten) en hartzwakte.

Ginkgo biloba

Ginkgo biloba verbetert de bloedcirculatie door verlaging van de bloedviscositeit (stroperigheid van het bloed) en remming van bloedklonters. Daardoor is ginkgo biloba inzetbaar bij doorbloedingsstoornissen ontstaan door vaatwandverharding, elasticiteitsverlies, bloedvatvernauwing. Ginkgo biloba bevordert de doorbloeding binnen de microcirculatie, beschermt de vaatwanden tegen beschadiging, remt aderverkalking, werkt vaatverwijdend en bloeddrukverlagend. Ginkgo biloba kent daarom mogelijke toepassingen bij winterhanden en wintervoeten, de ziekte van Raynaud, acrocyanose, spataders, etalagebenen, trombose in de hersenen (herseninfarct, beroerte), hart- en vaatziekten.

Granaatappel

Granaatappel werkt ondersteunend tegen ziekten die ontstaan als gevolg van infecties (ontstekingen), tegen hart- en vaatziekten en artrose. De antioxidanten in de verschillende delen van granaatappel werken synergetisch, waardoor het totale granaatappelsap de voorkeur geniet dan op aparte inhoudsstoffen van de granaatappel.

Honingklaver

Honingklaver wordt toegepast bij spataderen en oppervlakkige trombose, werkt ontstekingsremmend en verbetert de doorstroming van de aders. Kan ondersteunend werken om zware en pijnlijke benen te verlichten, nachtelijke krampen te verminderen en het vasthouden van vocht (oedeem) te verminderen.

Javaanse thee

Javaanse thee (koemis koetjing) bevordert de bloedstroom door de wanden van de bloedvaten te ontspannen.

Knoflook

Knoflook werkt bloedverdunnend, voorkomt bloedstolsels en lost bloedstolsels op, werkt cholesterolverlagend en mild triglyceridenverlagend, werkt ontkrampend op de bloedvaten, houdt ze elastisch, helpt aderverkalking voorkomen, beschermt de hartspier tegen zuurstoftekort.

L-arginine

L-arginine vermindert ontstekingen en verbetert de algehele gezondheid van het hart en bloedvaten. Doordat arginine de bloedcirculatie verbetert, kan een hartaanval en een beroerte voorkomen worden Verder verlaagt arginine het cholesterolgehalte en triglyceridengehalte, gaat vernauwing tegen van de beenslagader en vermindert de symptomen van etalagebenen. L-arginine vermindert de symptomen van angina pectoris omdat arginine zorgt voor meer stikstofmonoxide waardoor de bloedvaten zich kunnen verwijden en er minder kans is op bloedstolsels.

Marjolein

Marjoleinolie bevat van nature veel antioxidanten, waardoor het uitstekend is voor het cardiovasculaire systeem. Marjolein verwijdt en ontspant de bloedvaten. Dit vergemakkelijkt de bloedstroom en verlaagt de bloeddruk.

Meidoorn

Meidoorn heeft een herstellend vermogen op de hartspier, heeft een beschermende werking ten aanzien van hartcellen welke zuurstof en glucose missen. Een meidoornextract gestandaardiseerd op 1 mg oligomere procyanidinen kan verbetering laten zien bij klachten zoals benauwdheid en hartkloppingen en zorgt voor een betere toename van de doorbloeding in de slagaders en een effectiever zuurstofgebruik van het hart. Meidoorn helpt bij angina pectoris (hartkramp), problemen met de bloedsomloop, etalagebenen, hartritmestoornissen, hartzwakte, hoge bloeddruk en bij ziekte van Raynaud.

Muisdoorn

Muisdoorn is een circulatiebooster, versterkt de aderwanden, beschermt en stabiliseert de haarvaten, vermindert oedeem, vermindert de vorming van bloedstolsels en werkt bloedverdunnend. Muizendoorn heeft de potentie om aderverkalking (verharding van de slagaders), spataders, zwellingen en aambeien te voorkomen. Dit is mogelijk te wijten aan de ontstekingsremmende werking van muizendoorn, ontstekingen die in de bloedvaten worden aangetroffen en leiden tot aderverkalking.

Omega 3-vetzuren

Omega 3-vetzuren (algenolie) verlagen het triglyceridengehalte, verminderen insulineresistentie, verlagen de bloeddruk, verminderen ontstekingen, gaan hartritmestoornissen en vorming van bloedstolsels in de aders tegen (trombose), hebben een gunstig effect op de bloedsomloop (lagere bloeddruk, minder snelle bloedstolling), houden de cholesterolvorming onder controle, verminderen de afzetting ervan in het lichaam en remmen slagaderverkalking.

OPC's

OPC's (oligomere proanthocyanidines) beschermen het hartweefsel tegen een gebrekkige doorbloeding, ze reguleren onder andere de doorstroming van de onderste ledematen (benen). OPC's gaan bloedklonters tegen en remmen de enzymatische afbraak van collageenrijke en elastische bindweefselstructuren die zorgen voor soepele en sterke aders. OPC's hebben een positieve invloed op de kransslagaders, normaliseren de bloeddruk en verlagen de cholesterol.

Paardenkastanje

Paardenkastanje (wilde kastanje) stabiliseert de haarvatwand, vermindert de doorlaatbaarheid van haarvaten, bevordert de bloedsomloop, versterkt de samentrekking van de aders, vermindert zwelling en ontsteking van de aderen, vermindert ophoping van vocht in ledematen en van bekkenorganen. Paardenkastanje vermindert vorming van oedeem bij overdruk in de aderen en zorgt daarnaast voor vermindering van pijn, zwaarte gevoel en kramp of jeuk in de benen. Paardenkastanje werkt tegen nachtelijke spierkrampen zoals kuitkrampen.

Policosanol

Policosanol vermindert de kleverigheid van de bloedcellen, dit gaat plaquevorming aan de wanden van de aders tegen en daarom gunstig voor de bloedviscositeit (werkt bloedverdunnend) en houdt de bloedvaten schoon en soepel, hierdoor inzetbaar bij atherosclerose.

Reishi

Reishi verbetert de algehele bloedsomloop, vermindert ontstekingen die hartproblemen verergeren en voorkomt verstopte slagaders door de cholesterol te normaliseren.

Vitamine B's

Vitamine B's zoals vitamine B6, vitamine B12 en foliumzuur zijn essentieel bij een verstoorde homocysteïnestofwisseling, 20 % van de mensen met hart- en vaatproblemen lijden aan een genetische afwijking, waardoor homocysteïne onvoldoende afgebroken wordt en oedeemvorming kan optreden. Een tekort aan vitamine B6, vitamine B12 en foliumzuur zijn ook belangrijke oorzaken bij een verhoogde homocysteïnespiegel, ze zijn essentieel om de homocysteïnespiegels te normaliseren.

Vitamine E

Vitamine E is zeer belangrijk voor de conditie van het hart en bloedvaten, waar het de bloedvetten aanpast en stabiliseert, gaat de vorming van bloedstolsels (trombose) tegen omdat vitamine E een bloedverdunnende werking heeft (vitamine E is een anti-stollingsfactor), verbetert de bloedcirculatie, versterkt de wanden van de haarvaten en remt de vorming van plaques (cholesterol) in de aders (aderverkalking). Daarnaast speelt vitamine E een rol bij de vorming en bescherming van rode bloedlichaampjes tegen toxinen in het bloed.

Wat is de bloedsomloop
Mogelijke symptomen
Mogelijke oorzaken
Supplementen voor een betere bloedsomloop bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit