Doorgaan naar hoofdcontent

Geneeskracht hartgespan

Hartgespan, Leonurus cardiaca, hartekruid, leeuwestaartkruid
Hartgespan, Leonurus cardiaca, hartekruid, leeuwestaartkruid

Geneeskracht van hartgespan

Bladeren, bloeiende toppen en stengels bevatten de inhoudsstoffen leocardine, terpenen, rutine, quercetine en etherische oliën. Hartgespan kent toepassingen bij het vrouwelijk reproductief systeem (geslachtsorganen die zorgen voor het nageslacht).

Hartgespan wordt het meest toegepast als tonicum voor het hart, het zenuwstelsel en de baarmoeder.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van hartgespan

Hartgespan werkt ondersteunend bij een moeilijke bevalling en valse weeën. Versterkt en coördineert de weeën, bespoedigt de bevalling (niet geven tijdens de zwangerschap, behalve tijdens de laatste weken en tijdens de bevalling), helpt na de geboorte de placenta (moederkoek) uitdrijven, helpt de baarmoeder herstellen na de bevalling en vermindert de risico op nabloedingen.

Hartgespan werkt kalmerend op het hart, verlaagt de hartslag, verlaagt de bloeddruk, geeft een betere doorbloeding van de kransslagaders en verbetert de hart functie. Werkt ondersteunend bij hartstoornissen (zonder organisch oorzaak); nerveuze hartkloppingen door angst, emoties, nerveuze spanning, stress, hartkloppingen en te snelle hartslag door verhoogde schildklierwerking.
Hartgespan heeft een rustgevende en verdovende werking, wordt doorgaans gebruikt om angst of slapeloosheid te behandelen en kan hartritmestoornissen en hartkloppingen verminderen. Hartgespan kan ook worden gebruikt om bevallingspijnen te verlichten en weeën te stimuleren en kan behulpzaam zijn bij sommige gevallen van schildklierontsteking.

Waarvoor kan hartgespan gebruikt worden

Dosering van hartgespan

  • De juiste dosis hartgespan is afhankelijk van leeftijd en de gezondheid van de gebruiker. Er is onvoldoende wetenschappelijke informatie om een geschikt dosering te bepalen.
Supplementen/plantenextracten bij bol.com

Bijwerkingen en waarschuwingen van hartgespan

  • Diarree, maagirritatie, baarmoederbloedingen, slaperigheid en allergische reacties.
  • Contact met de huid kan huiduitslag en een verhoogde gevoeligheid voor de zon veroorzaken.
  • Niet gebruiken tijdens de zwangerschap (behalve op voorschrift van een deskundige) vanwege de stimulerende werking op de baarmoeder, wel geschikt voor de laatste dagen/weken voor en tijdens de bevalling.
  • Best niet geven bij overdreven menstrueel bloedverlies.
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit