Doorgaan naar hoofdcontent

Geneeskracht olijfblad

Olijfblad
Olijfblad, Olea europaea, gewone olijf, olijboom, common olive

Geneeskracht van olijfblad

Het blad van de olijfboom bevat diverse fenolen waaronder de werkzame stof oleuropeïne (oleuropein), dat de olijfboom beschermt tegen insecten en bacteriën. Oleuropeïne is een krachtige antioxidant, die een te hoge cholesterolspiegel kan normaliseren, kans op hartkwalen kan verkleinen en de bloeddruk kan verlagen. Vooral uit het olijfblad worden de werkzame stoffen geëxtraheerd en enkel waardevol als het gaat om de door de eerste, koude persing verkregen olie zonder chemische extractie.

De vrucht (olijf) wordt vooral culinair gebruikt.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van olijfblad

Olijfblad werkt bloedvatverwijdend op de kransslagaders en perifere bloedvaten, stabiliseert en verlaagt het hartritme en zorgt voor minder sterke samentrekkingen. Kan helpen bij hartkramp, hartkloppingen en werkt bloeddrukverlagend (mits langdurig gebruik van olijfblad.
Olijfbladeren hebben verschillende gezondheidsbevorderende eigenschappen. Het blijkt dat olijfbladeren 2 x zoveel antioxidanten bevatten dan we bijvoorbeeld in groene thee aantreffen. Olijfblad onderscheidt zich van olijfolie, het extract van bladeren bevat fenolische stoffen zoals oleuropeïne en lijkt zeer beschermende effecten te hebben tegen LDL-oxidatie en kan ook het glucosemetabolisme en de gezondheid van de huid ten goede komen.

Waarvoor kan olijfblad gebruikt worden

Dosering van olijfblad

  • Gestandaardiseerd olijfblad extract: 1 tot 3 x (250 tot 500 mg) per dag.
Olijfblad bij bol.com

Bijwerkingen en waarschuwingen van olijfblad

  • Niet gebruiken bij gal- en leverproblemen.
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten
    Powered By ConvertKit