Doorgaan naar hoofdcontent

Waarom gebruiken we kruid alleen als we ziek zijn

Eetbare wilde planten (onkruid) bevatten heel veel van ons dagelijks benodigde vitaminen en mineralen. Ze worden immers niet in monocultuur geteeld waardoor landbouw gronden verarmen of in hydrocultuur (planten op water kweken).
Groene bladeren zijn trouwens rijk aan aminozuren, belangrijke bouwstenen van eiwitten. Aminozuren uit groene bladeren zijn zelfs de gezondste proteïne vorm. Wilde planten zouden een essentiële aanvulling moeten zijn op biologische groente en fruit.


Neem nu molsla, vooral veel verkocht in Frankrijk, is gewoon het blad van de paardenbloem dat overal te vinden is. Of neem nu look-zonder-look, de bladeren hebben een subtiele look smaak, heel lekker om in een salade te mengen en het zaad kan dienen als vervanging van peper, het heeft een scherpe smaak. Zo zijn er nog talloze (vergeten) groenten en kruiden die heel veel smaak kunnen geven aan onze voeding en een positieve invloed hebben op onze gezondheid.

Het boek van Marion de Kort, ziet er mooi verzorgd uit, met talloze recepten en aangevuld met veel zinvolle informatie waaruit blijkt dat Marion veel plantenkennis heeft. Zo is het gemakkelijk om te weten te komen welke delen van de plant en wanneer je het beste kunt oogsten, welke gerechten je ermee kunt maken en waarom het goed is voor je lichaam.

Het boek is ingedeelt in 3 delen: in de keuken, in je lichaam, in de natuur. Die indeling maakt het plaatje compleet en kun je direct aan de slag!
Ook haar keuze voor planten die veel mensen al kennen en veel voorkomen in de natuur maakt het boek laagdrempelig.
Kortom het boek eetbare wilde planten heeft alles in huis om uw gezondheid, uw smaakpapillen en uw kennis te verbeteren.

Reacties

    Powered By ConvertKit