Doorgaan naar hoofdcontent

D-mannose

D-mannose is een suiker die onder andere voorkomt in ananas, appels, peren en de bekende cranberry. In tegenstelling tot de meeste andere suikers wordt D-mannose niet omgezet in glycogeen of opgeslagen in de lever. Inname van D-mannose heeft ook geen noemenswaardige invloed op de bloedsuikerspiegel. Na inname wordt de D-mannose onveranderd in de bloedbaan opgenomen, en wordt daarna via de urine uitgescheiden. D-mannose is effectief bij de preventie van terugkerende blaasinfecties. Suppletie met D-mannose is een veilige en effectieve methode om het risico van recidiverende blaasinfecties te verminderen.
Ondersteunende werking van acetyl-L-carnitine bij de volgende aandoeningen:
  • Blaasontsteking: vrouwen die gevoelig zijn voor het oplopen van een blaasontsteking, kunnen baat hebben bij het gebruik van D-mannose. D-mannose kan preventief helpen terugkerende infecties te bestrijden als deze veroorzaakt worden door de E.coli. Ook mannen met prostaatproblemen die last hebben van een blaasontsteking kunnen baat hebben bij het gebruik ban D-mannose.
Dosering:
  • Indien zich √©√©nmalig een blaasontsteking voordoet kan deze behandeld worden door iedere 3 uur circa 3 gram D-mannose te gebruiken.
  • Voor jonge kinderen kan gewerkt worden met halve doseringen.
  • Doorgaans is de infectie in 1 tot 3 dagen bestreden.
  • Indien de behandeling effectief is, zijn de klachten na 24 uur gebruik van D-mannose al afgenomen.
  • De totale behandeling dient echter 4 dagen gecontinueerd te worden.
Synergisme: