Doorgaan naar hoofdcontent

saccharomyces boulardii

Saccharomyces boulardii is een natuurlijke gist (een soort schimmel) dat behoort tot de stam van Saccharomyces cerevisiae (bakkersgist). Saccharomyces boulardii wordt een probioticum genoemd, een vriendelijk organisme dat ziekteverwekkende organismen in de darm, zoals bacteriĆ«n en gisten helpt bestrijden, wat helpt bij het behoudt van een natuurlijke darmflora.
Latijnse naam: Saccharomyces cerevisiae (Saccharomyces boulardii)
Ondersteunende werking van saccharomyces boulardii bij volgende aandoeningen:
  • Darmflora (verstoorde): saccharomyces boulardii verbetert en vermeerdert de gezonde darmflora, bevordert de gezondheid van het darmslijmvlies. Helpt bij een verstoorde darmflora en algemene afname van de goede darmflora.
  • Diarree: saccharomyces boulardii kan preventief gebruik worden om diarree te voorkomen en gebruikt worden voor de behandeling van diarree. Saccharomyces boulardii kan ingezet worden bij diarree veroorzaakt door het rotavirus bij kinderen, diarree veroorzaakt door overgroei van slechte bacteriĆ«n in de darmen bij volwassenen en reizigersdiarree. Het wordt ook gebruikt om diarree te voorkomen en te behandelen die wordt veroorzaakt door het gebruik van antibiotica.
  • Ziekte van Crohn:

Gebruikte delen:
  • Levende gist.
Waarschuwingen:
  • Niet geven bij overgevoeligheid/allergie aan saccharomyces boulardii. Bij zwangerschap of zogen: enkel op voorschrift van een deskundige, vanwege het ontbreken van de nodige studies. Bij ernstig verminderde immuniteit (zoals : mensen met transplantatieorganen): enkel op voorschrift van een deskundige. Bij mensen met een centraal veneuze katheter: enkel op voorschrift van een deskundige.