Vitamine D maakt slanker

90 % van de bevolking kampt met een vitamine D tekort in het bloed. Tekorten komen voor bij mensen in het Noorden, waar de zon veel minder schijnt dan in het Zuiden en als de zon schijnt zitten veel mensen door beroepsactiviteiten binnen. Maar ook waar de zon veelvuldig schijnt, is bij een groot deel van de bevolking vitamine D tekorten aangetroffen.

Vitamine D is een voorwaarde voor sterke spieren, vitamine D helpt calcium en fosfor naar de spieren. Daardoor kunnen spieren beter samentrekken en werken groei- en verbrandingsprocessen beter. Ouderen die supplementen vitamine D innemen zijn fysiek sterker. Bij vrouwen is aangetoond dat hoe meer vitamine D ze in het bloed hebben, hoe minder vet er zit in de spieren. Veel vet in de spieren, maakt de spieren minder sterk en minder gevoelig aan insuline. Te weinig vitamine D in het bloed gaat samen met meer onderhuids vet en meer buikvet.

Vitamine D is een algemeen gekend supplement, maar elke nieuwe bevinding maakt steeds maar weer duidelijk hoe belangrijk dit stofje is voor de mens.

Zie ook:
Vitamine D (info)