Het verstandelijk vermogen verbeteren met L-tyrosine

L-tyrosine is een aminozuur, dat ons lichaam ook uit het aminozuur l-fenylalanine kan maken. L-tyrosine kan net als l-fenylalanine de stemming verbeteren en neerslachtigheid verlichten. Dr. Alan Gelenberg behandelde pati├źnten met een lange geschiedenis van neerslachtigheid, die slecht reageerde op therapie├źn met medicijnen. Na 2 weken behandeling met tyrosine (100 mg per dag) werd vooruitgang opgemerkt.


Een jonge vrouw die vaak huilde en weinig belangstelling had voor haar omgeving, ging in 2 weken zichtbaar vooruit. Daarna gaf Gelenberg haar een placebo, alle depressiesymptomen kwamen terug. Opnieuw gaf hij haar tyrosine en ze ging opnieuw vooruit.

Depressie is een aandoening waarbij het geheugen zich in een slechte conditie bevindt. Zowel tyrosine als fenylalanine kan het geheugen stimuleren door een einde te maken aan depressiviteit. De neurotransmitters die de aminozuren produceren houden u alert en ambitieus, ze zorgen voor meer levensvreugde en versterken de hersenwerking. Ook zorgt tyrosine om de eetlust te bedwingen.