Minder rimpels door soja-isoflavonen

Onderzoekers van Kikkoman Corporation (Japan) ontdekte dat isoflavonen uit soja het aantal rimpels in de huid verminderen en elastischer maakt. 

Cosmeticaproducenten stoppen isoflavonen in hun producten omdat isoflavonen de ontwikkeling van huidcellen stimuleren, de afbraak van collageen verminderen en voorkomen dat vetten in de huid veranderen in agressieve verbindingen.

De onderzoekers wilde weten of soja-isoflavonen ook de vorming van rimpels in de huid kunnen tegengaan. 24 vrouwen van rond de 40 jaar deden mee aan dit onderzoek. 12 vrouwen kregen een supplement van soja-isoflavonen en de andere 12 kregen een placebo. Het experiment duurde 12 weken. De onderzoekers ontdekten dat tijdens de proef het aantal kleine rimpels bij de ooghoeken afnamen en bij de palcebogroep niet. Ook de elasticiteit van de huid nam toe. 

Onderzoekers hebben al eens gemeld dat een dieet met veel groenten, olijfolie en vis het ontstaan van rimpels uitstelt ten opzichte van een ander dieet. Ook een dieet met veel bonen vertraagt de huidveroudering. Het effect van soja-isoflavonen op rimpels was nooit eerder onderzocht.

Bron: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17484381