Polyfenolen in cistus thee en groene thee bestrijden bacteriën in de mond.

Voedingszuren (zoals frisdrank, suikergoed) slopen uw gebit, voedingszuren lossen het glazuur op. Polyfenolen zoals in groene thee en cistus thee doen het tegenovergestelde. Polyfenolen halen de bacteriën van uw tanden en kiezen. Bacteriën zitten als een laag op uw gebit. Sommige bacteriën doen geen kwaad (zoals eubacteriën), anderen bacteriën zorgen voor een slechte adem en tasten uw tanden aan. De slechte bacteriën (zoals streptococcen) zetten eiwitten uit de voeding om in zwavelgassen en zetten koolhydraten (suikers) om in zuur. Zuren lossen het tandglazuur op.

Onderzoekers deden een experment met 6 vrijwillgers die een stukje runderglazuur in hun mond kregen en dronken daarna rode wijn, zwarte of groene thee, cistus thee of rode druivensap. 2 uur later onderzocht men het runderglazuur op de hoeveelheid bacteriën.

Als u wilt voorkomen dat er bacteriën op uw gebit gaat zitten, dan is cistus thee de beste keuze. Groene thee bestrijdt het beste de streptococcen. 

Bron: Duitse University of Freiburg