Glucosamine

Onderzoekers aan de ETH Hogeschool in Zürich (Zwitserland) hebben ontdekt dat de stof glucosamine bij muizen leidt tot een hogere levensverwachting. Glucosamine komt van nature in het lichaam voor, vooral in het kraakbeen. Daarom wordt het als supplement verkocht tegen gewrichtspijnen. De onderzoekers gaven glucosamine aan 146 muizen die ongeveer 2 jaar waren, dat is het menselijke equivalent van 65 jaar. De muizen werden gemiddeld een tiende ouder dan een controlegroep die het supplement niet kreeg. Bij mensen zou zich dat vertalen in een levensverwachting die 7 à 8 jaar hoger ligt.

Uit het onderzoek bleek dat glucosamine veel invloed heeft op het metabolisme, de stof zou vooral het opbreken van grote suikermoleculen in kleinere tegengaan. Op deze manier heeft het dezelfde werking zoals bij een dieet waar weinig koolhydraten worden gegeten, ook bij een koolhydraat-arm-dieet is aangetoond dat het een positieve uitwerking heeft op de levensverwachting.

Flinndal Glucosamine
Vooral bij het ouder worden, zwaar werk of overgewicht kunnen de gewrichten hulp gebruiken. Dan komt Flinndal Glucosamine als aanvulling goed van pas. Flinndal Glucosamine, voor gezond kraakbeen en soepele gewrichten.

Meer info

Bron:
ETH Hoge school Zürich