Doorgaan naar hoofdcontent

Aardpeer

Voor therapeutische doeleinden is aardpeer (Jerusalem artichoke) vers te gebruiken, binnen de 2 maanden na oogst. Dus niet gekookt of na lang stockeren, omdat de werkzame inuline in de aardpeer versuikert door uiteen te vallen in fructosemoleculen.
Latijnse naam: Helianthus tuberosus
Andere namen: Topinambour, aardartisjok, Jerusalem artichoke
Ondersteunende werking van aardpeer bij volgende aandoeningen
  • Betere controle van de bloedsuikerspiegel bij diabetes type 2, verminderen van het oplopen van de bloedsuikerspiegel na de maaltijd.
  • Verstoorde darmflora.
  • Diarree.
  • Verminderde immuniteit.
  • Chronische constipatie.
  • Botontkalking (osteoporose).
Dosering:
  • Tinctuur: 3 x per dag 20 tot 25 druppels voor de maaltijd innemen.
Gebruikte delen:
  • wortel (knollen).
Waarschuwingen:
  • Consumptie van aardperen kan leiden tot winderigheid en opzetting van de buik.