Kudzu

Kudzu bevat veel zetmeel, de bladeren en de bloemen worden als groente gegeten. Kudzu is inzetbaar bij botontkalking, hoge bloeddruk, leverontsteking, spierpijn en nog veel meer aandoeningen. Voor therapeutische doeleinden is het aangeraden om een gestandaardiseerd preparaat te gebruiken omdat de inhoudsstoffen in de plant zeer variabel kunnen zijn.
Latijnse naam: Pueraria lobata
Andere namen: Kudzu-wingerd, kudzu vine, ohwi
Ondersteunende werking van kudzu bij volgende aandoeningen:
  • Alcoholisme: kudzu vermindert de schadelijke gevolgen van alcohol, beschermt de lever tegen alcohol en gifstoffen, bevordert het herstel van leverweefsel, beschermt het zenuwweefsel tegen de gevolgen van alcohol. Daïdzeïne (een inhoudsstof van kudzu) bevordert de omzetting van acetaldehyde (giftig afvalproduct van alcohol), in het onschuldige acetaat en vermindert het verlangen naar alcohol. 
Dosering:
  • Wortelextract: 3 x per dag, 300 tot 900 mg.
Gebruikte delen:
  • De wortel.
Waarschuwingen:
  • Niet geven bij lage bloeddruk en snelle hartslag.
  • Niet geven aan zwangere en zogende vrouwen, vanwege het ontbreken van studies omtrent de veiligheid.
  • Niet geven aan kinderen, tenzij op voorschrift.