Huidrimpels (huidveroudering)

Voedingssupplementen die ondersteunend helpen bij (huid)veroudering:
  • OPC's beschermen collageen- en elastinerijke bindweefselstructuren. OPC's zijn een bijzondere vorm van de bioflavonoïden, ze spelen onder andere een rol bij de vorming van de huid.
  • Pycnogenol heeft een bijzondere affiniteit met collageen en elastine, waardoor ze zorgen voor een gladde en stevige huid.
  • Silicium is te vinden in bindweefsel, haar en nagels. Silicium komt tegenwoordig niet veel meer voor in de voeding. Enkele symptomen bij een gebrek aan silicium zijn zwakke broze nagels (die meteen afbreken), droog en dor haar en rimpels. Rimpels kunnen ontstaan omdat silicium nodig is voor het vormen van bindweefsel dat de huid van binnenuit ondersteunt. Silicium in een drinkbare oplossing heeft een preventieve en curatieve werking door de regeneratie van elastine en collageen te bevorderen. Silicium heeft tevens een hydraterende en antiradicalaire werking.
Plantenextracten die ondersteunend helpen bij (huid)veroudering:
Beschermt, voedt en rehydrateert de huid bij uitwendig gebruik.
Als het lichaam niet de nodige voedingsstoffen binnenkrijgt, door een verkeerde of een eenzijdig voedingspatroon, of het lichaam kan bepaalde voedingsstoffen niet aanmaken door bijvoorbeeld erfelijke factoren, dan zullen gezondheidsproblemen doorgaans eerst merkbaar zijn aan haren en huid. De inwendige organen zijn van vitaal belang om te overleven, daarom zal het lichaam bij gebrek aan een chronisch tekort aan belangrijke nutriënten, de inwendige organen zolang mogelijk sparen. Ook leeftijd, genen en de zon laten sporen na op onze huid in de vorm van lijntjes en rimpels. Tussen de 25 en 65 jaar ondergaat de huid allerlei veranderingen. De celindeling vertraagt en de inwendige huidlaag wordt dunner. Het onderliggende web van elastinevezels en collageenvezels laat los, waardoor de huid aan elasticiteit verliest. De vetcellen worden kleiner, zodat de huid minder vol oogt. Daarnaast verschrompelen de zweetklieren en talgklieren, waardoor de huid het vermogen verliest om vocht vast te houden. Fronsen of de ogen half dichtknijpen grift verticale lijntjes tussen de wenkbrauwen en lachen kan diepe groeven maken rond de mond en kraaienpootjes naast de ogen veroorzaken. Erfelijkheid speelt een rol bij huidveroudering maar de zon (ook zonnebank) is de grootste boosdoener. Luchtverontreiniging, roken en een ongezond voedingspatroon dragen ook bij aan de vorming van rimpels. Om vrije radicalen te bestrijden ter bescherming tegen huidveroudering is inwendige voeding nodig, vandaar het belang van voedingssupplementen. Crèmes en zalfjes helpen ook maar als je naar de verhouding kijkt helpt inwendige voeding 80% en crèmes en zalfjes 20%.Zie ook:
Aminozuren en anti-aging voor de huid
Broos haar
Haaruitval
Huidkloven
Huidverzorging
Water