Helicobacter pylori

Voedingssupplementen die ondersteunend werken bij Helicobacter pylori:
  • L-carnosine & zink bestrijdt de helicobacter pylori bacterie, een combinatie van zink en l-carnosine biedt goede bescherming van de maagwand tegen verschillende stimulantia en minstens zo effectief is als de reguliere maagzuurremmers.
Plantenextracten die ondersteunend werken bij Helicobacter pylori:
  • Broccoli inhoudstof sulforafaan en andere glucosinolaten uit broccoli hebben een krachtig remmend effect op de maagzuurbacterie helicobacter pylori.
  • Geelwortel (curcuma longa) curcumine de werkzame stof uit geelwortel remt de groei en aanhechting van de bacterie helicobacter pylori de veroorzaker van maagzweren en beschermt het maagslijmvlies tegen ontstekingen (gastritis).
  • Kamille kan toegepast worden bij zweren in maag en/of duodenum. Kamille extract kan bovendien zweervorming helpen voorkomen. Bijkomend voordeel is dat kamille extract naast de ontstekingsremmende, koortswerende en genezingsbevorderende werking tevens een antimicrobiële en schimmelbestrijdende werking heeft.
  • Kaneel bevordert de eetlust, stimuleert de maag en spijsvertering, remt helicobacter pylori, verhoogt de doorbloeding van de maagwand, beschermt tegen het ontstaan van maagzweren, remt overmatige maagzuurvocht en bevordert de normale darmbeweging.
  • Pau d'Arco werkt effectief tegen ziekteverwekkende bacteriën zoals Staphylococcus aureus, Helicobacter pylori en Brucella.
  • Zoethout werkt ontstekingsremmend, pijnstillend, verzachtend op het maag- en darmslijmvlies, beschermt tegen maagzweren en beschermt de slijmvliezen. Zoethout kan preventief gebruikt worden bij maagzweren en duodeneumzweren.
Helicobacter pylori is een bacterie dat leeft aan de oppervlakte van het slijmvlies in de maag. De bacterie nestelt er zich tijdens de kinderjaren en verblijft er gedurende lange tijd. Bij sommige mensen kan de bacterie een infectie veroorzaken die het ontstaan van een zweer bevordert. Helicobacter pylori speelt een belangrijke rol bij een maagzweer en maagontstekingen. Jongeren worden minder door deze aandoening getroffen dan oudere personen.


Zie ook:
Duodenumzweer
Maagwandontsteking
Maagzweer
Zwakke maag