Doorgaan naar hoofdcontent

Sytrinol

Sytrinol is een complex van bioflavonen uit citrusvruchten en tocotriĆ«nolen (vitamine E) uit palmvruchten. Sytrinol draagt bij aan het behoud van een gezond en normaal cholesterolgehalte, waarvan de werkzaamheid klinisch is aangetoond. Het gebruik van statines staat steeds meer ter discussie, die de opname van cholesterol in het maag- darmkanaal tegenhouden. Sytrinol pakt de aanmaak van cholesterol in de lever aan en zorgt voor een evenwichtige productie. Sytrinol is eveneens een krachtige antioxidant, met belangrijke hulpstoffen die bijdragen aan een gezond cardiovasculair systeem.

Mogelijk helpt sytrinol bij:
  • Cholesterol: sytrinol remt het enzym HMG-CoA reductase, dat een grote rol speelt in de aanmaak van cholesterol, daarnaast heeft sytrinol de potentie om hart- en vaatziekten tegen te gaan.
Dosering:
  • 150 mg tot 300 mg per dag
Na 4 weken inname van sytrinol, kan de kans op hart- en vaatziekten sterk verminderen.
Waarschuwingen:
  • Het grote voordeel van sytrinol ten opzichte van statines is dat het geen bekende bijwerkingen heeft. Uiteraard moeten mensen met een allergie voor citrusvruchten wel uitkijken met het gebruik van sytrinol.
Tekorten aan voedingsstoffen leiden onherroepelijk tot gezondheidsproblemen