Doorgaan naar hoofdcontent

Horny goat weed

De keuze van Gezondheidsweb 
 prijs/kwaliteitOndersteunende werking van Horny goat weed bij de volgende aandoeningen:
  • Helpt de gladde spieren ontspannen van het corpus cavernosum (zwellichaam), waardoor het een rol kan spelen bij erectiestoornissen.
  • Kan osteoporose bestrijden door de resorptie van bot te remmen en de botaanmaak te stimuleren.
  • Heeft een krachtige depressie bestrijdende werking.
Meer info:
  • Epimedium (Horny goat weed) wordt al 2000 jaar door de traditionele Chinese geneeskunst gebruikt ter ondersteuning van een gezond en intens seksleven. Horny goat weed zou men kunnen vertalen als bronstig geitenkruid. Door de stekels van de epimedium laten de meeste dieren de plant links liggen, maar de geiten zijn er dol op. De onderzoekers die het verhitte seksleven van de dieren observeerden, begrepen dat ze hun voordeel zouden kunnen doen met epimedium.
  • Er zijn verschillende studies naar epimedium uitgevoerd in China. Ze lijken aan te tonen dat de eigenschappen van de plant te danken zijn aan een flavono├»de, namelijk icariine. In eerdere studies was men vooral  gericht op de versterkende eigenschappen van het middel, met name voor het hart, de nieren, de lever en men onderzocht daarnaast de seksueel stimulerende werking. Deze onderzoeken leken aan te tonen dat icariine de aanmaak van testosteron positief be├»nvloedt. Epimedium  lijkt ook de zenuwen in het gehele lichaam te prikkelen, met name die in het genitale gebied. Daarnaast lijkt de plant de bloedstolling te vertragen, de bloeddruk te verlagen en de bloedvaten te verwijden. Mogelijk versterkt het eveneens het immuunsysteem.