Doorgaan naar hoofdcontent

GliSODin

De keuze van Gezondheidsweb 
 prijs/kwaliteitOndersteunende werking van gliSODin bij de volgende aandoeningen:
  • Beschermd het lichaam tegen aanvallen van vrije radicalen (verwoestende moleculen die het verouderingsproces versnellen door gezonde cellen te vernietigen en het collageen aantast.
  • Activeert het interne verdedigingssysteem.
  • Wordt aangeraden waarbij de natuurlijke weerstand van het lichaam verzwakt is: voor oudere mensen (versterking algehele gezondheid), bij blootstelling aan de zon (ter voorkoming van allergieën), bij nicotinevergiftiging, stress en intensieve lichamelijke inspanning.
Meer info:
  • Superoxyde dismutase (SOD) is samen met glutathion peroxidase één van de belangrijkste enzymen die in het lichaam worden aangemaakt. Het beschermt de weefsels en cellen tegen een bijzonder gevaarlijke vrije radicaal, namelijk het anion superoxide. Dit anion is het beginpunt van de aanmaak van een hele reeks vrije radicalen. SOD zet dit anion om in een element dat minder actief en agressief is, namelijk in waterstofperoxide. Dit wordt vervolgens snel omgezet in water. Sinds de ontdekking van SOD in 1968 zijn er vele onderzoeken gewijd aan het belang van dit enzym voor de gezondheid. In eerste instantie werd het bij volwassenen in injecteerbare vorm gebruikt voor de behandeling van artritis, voor ademhalingsproblemen bij kinderen en voor een ondersteunende behandeling bij kanker. Uit onderzoeken bleek dat SOD een krachtig herstellend effect had op weefsels in het lichaam die door het ouder worden, door ziekte of door verwondingen waren verhard. Glisodin is een vorm van SOD waarvan de werkzaamheid bij orale inname is aangetoond. SOD wordt gewonnen uit een extract van meloen. De werking van de stof blijft behouden en de biologische beschikbaarheid is gegarandeerd, dankzij een innoverende medicijnontwikkeling waarbij gliadine wordt gebruikt (een tarwe-extract). Gliadine is een plantaardige biopolimeer die ervoor zorgt dat het werkzame bestanddeel actief blijft en die de afgifte van de stof in de dunne darm vertraagt. Hierdoor wordt de SOD geleidelijk afgegeven en wordt het gemakkelijker via het darmslijmvlies opgenomen in de bloedbaan.