Doorgaan naar hoofdcontent

DIM (diindolylmethaan)

DIM (diindolylmethaan) is een inhoudsstof uit bijvoorbeeld broccoli. De voornaamste functie van DIM is het in balans brengen van de hormonen. De werking van DIM focust zich dan ook het meest op het in balans brengen van het testosteron bij mannen en het oestrogeen bij vrouwen.
Ondersteunende werking van DIM bij de volgende aandoeningen:
  • Gynaecomstie: vermindert de omzetting van testosteron in oestrogeen. DIM helpt de lever om oestrogeen te verwerken en zet het oestrogeen om in een onschadelijke vorm.
  • Oestrogeen (normaliseren van de oestrogeenspiegel): DIM kan het oestrogeenmetabolisme in gunstige zin be├»nvloeden zowel bij vrouwen als bij mannen.
  • Prostaatvergroting: DIM voorkomt bij mannen de versnelling van de stofwisseling van testosteron, maar het voorkomt vooral de omzetting naar oestrogenen. Het verbetert bovendien de functie van de prostaat en vermindert bij de oudere man de nachtelijke aandrang tot urineren. Bij mannen van middelbare leeftijd of ouder is het belangrijk de omzetting van testosteron in oestrogenen te verminderen. Rond de leeftijd van 50 jaar, hopen oestrogenen zich op in de prostaat. Ze worden in verband gebracht met het uitzetten van de prostaat.
  • Testosteron (normaliseren van de testosteronspiegel): DIM breng de hormoonspiegels in balans, vermindert de omzetting van testosteron in oestrogeen. DIM helpt de lever om oestrogeen te verwerken en zet het oestrogeen om in een onschadelijke vorm.