DIM (diindolylmethaan)

De keuze van Gezondheidsweb 
 prijs/kwaliteitOndersteunende werking van DIM bij de volgende aandoeningen:
DIM (diindolylmethaan) Body&fit

Indicaties:
  • Verandert bij zowel man als vrouw, het metabolisme van oestrogenen, waardoor ze beschermd worden tegen hormoonafhankelijke kankers, zoals borstkanker, baarmoederkanker en prostaatkanker.
  • Bij mannen van middelbare leeftijd of ouder is het belangrijk de omzetting van testosteron in oestrogenen te verminderen. Rond het vijftigste levensjaar, en dit verschijnsel is goed gedocumenteerd, hopen oestrogenen zich op in de prostaat. Ze worden in verband gebracht met het uitzetten van de prostaat. Bij de man voorkomt DIM (diindolylmethaan) de versnelling van de stofwisseling van testosteron, maar het voorkomt vooral de omzetting naar oestrogenen. Het verbetert bovendien de functie van de prostaat en vermindert bij de oudere man de nachtelijke aandrang tot urineren.
  • DIM (diindolylmethaan) blijkt het lichaam te kunnen beschermen tegen bepaalde kankerverwekkende elementen uit de omgeving.
  • Er zijn aanwijzingen dat DIM (di-indolylmethaan) tumorgroei kan afremmen.
  • Blokkeert de receptoren van de oestrogenen bij afwezigheid van oestradiol en remt groei van oestrogeen-afhankelijke kankers. Hieruit blijkt dat DIM (di-indolylmethaan) oestrogeenbestrijdende eigenschappen heeft.
  • Bij vrouwen die lijden aan het pre-menstrueel syndroom, blijkt DIM (di-indolylmethaan) in staat te zijn het testosterongehalte op pijl te houden, hetgeen belangrijk is voor het libido en het humeur.
  • Om te bepalen hoeveel kans een man op prostaatkanker heeft, meet men over het algemeen de specifieke antigenen van de prostaat, oftewel de PSA, de actieve stof achter de groei van prostaatkanker. DIM (diindolylmethaan) vermindert bij de prostaatkankercellen de intracellulaire PSA-gehaltes, en de verscholen PSA-gehaltes die door dihydrotestosteron worden opgewekt.
DIM Vitaminstore

Meer info:
  • Verscheidene onderzoeken tonen aan dat bepaalde speciaal ge├»soleerde bestanddelen uit kruisbloemige groenten (zoals broccoli of kool) de stof di-indolylmethaan (oftewel DIM), en de voorloper van indole-3-carbinol (I3C) bevatten. Deze stoffen hebben een gunstige invloed op oestrogenen en hebben een kankerbestrijdende werking.