Doorgaan naar hoofdcontent

Lac vaccinum defloratum

Lac vaccinum defloratum (afgeroomde koemelk). Voor de bereiding van het homeopathisch geneesmiddel Lac vaccinum defloratum wordt de afgeroomde koemelk gebruikt.

Persoonsbeeld:

  • Mensen die zich volledig uitgeput voelen, ongeacht of ze iets doen of niet; grote vermoeidheid tijdens lopen. Ze zijn claustrofobisch, kouwelijk, lusteloos en vergeetachtig. Ze hebben vaak een aversie tegen melk of drinken er grote hoeveelheden van. Vaak is er gevoeligheid voor lactose-intolerantie. Hierdoor wordt hun voedselopname be├»nvloed, zodat ze mager of juist dik worden.

Opvallende symptomen:
  • Zwakte.
  • Bloedarmoede na een chronische ziekte.
  • Hoofdpijn rond de menstruatie.
Erger door:
  • Kou, minste geringste tocht, tijdens de menstruatie en zwangerschap, melk drinken.
Beter door:
  • Rust, overvloedig plassen.
Toepassingen:
Potentie en dosering:
  • Lac vaccinum defloratum D6, 3x daags 10 druppels of 2-3 granules.
Homeopathie en bewustzijn
De mens bestaat uit stoffelijke moleculen en heeft ook een elektromagnetisch energieveld, zo stelt Jan Hoes, tot 2018 gepraktiseerd als arts voor homeopathie. In zijn boek brengt hij oude natuurwetten, kwantumfysica en evolutieleer samen om de basisprincipes van homeopathie en de helende werking van homeopathische geneesmiddelen uiteen te zetten. Hij stelt dat het menselijk energieveld als mogelijk uitvloeisel van het kosmisch veld van bewustzijn een scheppende rol en een zelfherstellend vermogen heeft. Als dat bij ziekte uit balans is, kan het hersteld worden door homeopathische geneesmiddelen, gemaakt van mineralen, planten of dieren. Jan Hoes pleit voor complementaire inpassing van de homeopathie in onze huidige gezondheidszorg.
Homeopathie en bewustzijn
Auteur: Jan Hoes