Doorgaan naar hoofdcontent

Pompoenpitten

Pompoenpitolie (pumpkin Seed Oil) bevat bepaalde sterolen die een rol spelen bij het verminderen van dihydrotestosteron (dit remt de groei van prostaatweefsel), helpt ongemakken van de urinewegen te verlichten en het bestrijden van darmwormen. Het vruchtvlees van pompoen en geroosterde pompoenpitten worden vooral culinair gebruikt.
Latijnse naam: Cucurbita pepo
Andere namen: Sierpompoen, zomerpompoen, mergpompoen, pumpkin

Mogelijk helpen pompoenpitten bij:
  • Bedplassen: pompoenpitten regelen en bevorderen de contractie van de blaasspier, werken krampwerend en versterken het effect op de blaashals (vermindert de spanning van de gladde spiercellen van blaas en urinewegen). Pompoenpitten kunnen ondersteunend werken bij het bedplassen.
  • Incontinentie (prikkelbare blaas): Pompoenpitten regelen en bevorderen het samentrekken van de blaasspier, verminpderen krampen en versterken het effect op de blaashals (verminderen de spanning van de gladde spiercellen van blaas en urinewegen). Pompoenpitten-extract werkt ondersteunend bij plasproblemen: onwillekeurig urineverlies bij hoesten, niezen, lachen, persen en onwillekeurig urineverlies door een niet te onderdrukken aandrang tot urineren.
  • Ingewandswormen: werkt wormafdrijvend.
  • Prostaatvergroting: pompoenpitten verminderen dihydrotestosteron in de prostaat, daardoor remt de groei van het prostaatweefsel af.
Dosering:
  • Ongeveer 250 mg tot 500 mg pompoenpitolie (koudgeperst) per dag, verdeelt in 3 doses.
Pompoenpitolie heeft een positieve invloed op blaas- en nierinfecties, goedaardige prostaatvergroting en vernietigt darmparasieten.

Waarschuwingen:
  • Er zijn geen tegen tegenindicaties gekend.
  • Mogelijk kan hetdagelijks gebruik van pompoenpitolie bij sommige mannen ejaculatieproblemen veroorzaken.
Planten, levenskracht en DNA - Een moderne kijk op kruidengeneeskunde, gemmotherapie en gezondheid - Auteur: Nancy Popieul