Doorgaan naar hoofdcontent

Uitblijven van de menstruatie (amenorroe)

Voedingssupplementen die ondersteunend werken bij het uitblijven van de menstruatie:
  • Monnikspeper (vitex Fruit) bevordert een normale, regelmatige en evenwichtige menstruatie. Monnikspeper kan ingezet worden bij een onregelmatige cyclus, uitblijven van de menstruatiebloeding, cyclus zonder eisprong, pijnlijke menstruatie, menstruatie met veel bloedverlies of onregelmatig bloedverlies tussen de menstruaties. Monnikspeper-extract kan na het stoppen met de pil, helpen om de hormonale balans te herstellen en de natuurlijke menstruatiecyclus weer op gang te brengen. Monnikspeper kan ook klachten verlichten voor de menstruatie zoals vocht vasthouden, verstopping (constipatie), buikpijn, rugpijn, eetbuien, prikkelbaarheid, neerslachtigheid, stemmingswisselingen, hoofdpijn, hartkloppingen en vermoeidheid. Psychische en lichamelijke klachten van PMS en PMDD kunnen sterk verminderen.
  • Zilverkaars (black cohosh) verzacht menstruatiepijn en baarmoederkramp, zilverkaars bevordert de doorbloeding in het bekken en stimuleert de menstruatie wanneer deze moeizaam op gang komt of uitgebleven is door een hormonale ontregeling.
Amenorroe is het langer dan 6 maanden uitblijven van de menstruatie bij vrouwen in de vruchtbare leeftijd. Bij jonge vrouwen en meisjes en tijdens de overgang is dit niet ongebruikelijk. Als de menstruatie op 16-jarige leeftijd (of later) nog niet is opgetreden, wordt dit primaire amenorroe genoemd. Vaak is de oorzaak een late ontwikkeling, maar er kan sprake zijn van andere factoren, bijvoorbeeld een aandoening van de geslachtsorganen of een psychische aandoening.

Zie ook:
Menopauze
Menstruatiepijn
Overdreven bloedverlies tijdens de menstruatie
Premenstrueel syndroom (PMS)