Amerikaanse sneeuwbal

Amerikaanse sneeuwbal bevat fenylglycosiden salicine en salicoside. Salicine is in feite een natuurlijke pijnbestrijder en is de stof die aan de basis ligt van aspirine. Amerikaanse sneeuwbal werkt krampwerend, ontzwellend, kalmerend op de organen van het kleine bekken (op de baarmoeder) en is een menstruatiebevorderend middel.
 Ther Winkel - Viburnum prunufolium - 100 ml
Vitaminstore

Latijnse naam: Viburnum prunifolium
Andere namen: Viburnum latana, zwarte haagdoorn, balroos, viorne, kelderroos, black haw
Toepassing bij klachten:
Inwendige gebruik:
Krampwerend, ontzwellend en ontspannend/kalmerend op de organen van het kleine bekken, vooral op de baarmoeder; bevordert de menstruatie:
 • Pijnlijke menstruatie, baarmoederpijnen, premenstrueel syndroom (PMS), uitblijven van de menstruatie, pijnen en neuralgie├źn in het kleine bekken (bijvoorbeeld tijdens de menopauze).

Dosering:
Tinctuur: 3 x per dag 30 druppels.
  Gebruikte delen:
  De bast van de takken.
   Waarschuwingen:
   Niet geven aan personen die overgevoelig zijn aan salicylaten en aspirine of aan astmalijders, hoewel het risico op netelroos, bronchiale spasmen en astma een stuk minder is bij gebruik van sneeuwbalbast.
   Niet geven tijdens het zogen.
   Niet geven bij neirstenen of bij voorgeschiedenis van oxalaat-nierstenen.
   Niet geven aan kinderen.
   Wegens een licht bloedverdunnend effect: niet gebruiken de laatste 14 dagen (zeker de laatste 36 uur) voor een chirurgische of tandheelkundige ingreep; niet geven aan personen met een actieve bloeding (bijvoorbeeld een bloedende maagzweer.