Cordyceps

Cordyceps verbetert lichamelijk prestaties, vitaliteit, libido en vruchtbaarheid, ondersteuning van de luchtwegen, nieren, longen en het hart- en vaatstelsel.
 Bonusan - Cordyceps - 90 capsules
Vitaminstore

Latijnse naam: Cordyceps sinensis
Andere namen: Chinese rupsendoder, rupsenzwam
Toepassing bij klachten: 
Inwendig gebruik:
Verhoogt lichamelijke prestatievermogen en de uithouding: verhoogt de maximale zuurstofcapaciteit, verhoog de zuurstofvoorziening, lactaat wordt sneller afgebroken, vrije vetzuren worden sneller gemobiliseerd, verhoogt de aanmaak van rode bloedcellen:
Bevordert de aanmaak van testosteron (in de cellen van Leydig in de testikels bij de man). Bevordert het libido, verbetert de functie van de geslachtsorganen:
Bloeddrukverlagend: ontspant de gladde spieren van de vaatwand. Cholesterolverlagend, verlaagt de bloedvetten, natuurlijke bloedverdunner, bevordert de bloedsomloop:
Verbetert de longfunctie:
Beschermt de nieren:
  • Chronische nierinsufficiëntie (onvoldoende nierwerking).
Beschermt de lever:
Verbetert de glucosestofwisseling:
  • Verlaagt de bloedsuikerspiegel.

Dosering:
In de meeste humane studies worden met succes doseringen gebruikt die overeenkomen met doseringen tussen 2 en 9 gram cordyceps (mycelium) per dag.

Gebruikte delen:
De zwamvlok bij de op een voedingsbodem gekweekte vorm.
Het vruchtlichaam en in resten van rupsen, bij de wilde vorm (vroeger nu alleen nog de gekweekte vorm).
    Waarschuwingen:
    Niet gebruiken bij overgevoeligheid voor cordyceps of bij vormen van myeloïde leukemie. Er is niet voldoende onderzoek gedaan naar het gebruik van cordyceps tijdens de zwangerschap of het geven van borstvoeding om daar een advies over te kunnen geven. Vermindert mogelijk de werking van immunosuppressieve medicijnen, zoals corticosteroïden. Kan de werking van bloedverdunners versterken, alsmede van medicijnen voor hoge bloeddruk. Kan het effect van astmamedicatie versterken. Hoge doseringen kunnen eventueel buikklachten veroorzaken zoals diarree.