Zwarte netel

Perillazaad bevat meer omega-3 vetzuren onder de vorm van alfalinoleenzuur dan lijnzaad, samen met de inhoudsstoffen polyfenolen en triterpeenzuren geeft perilla extract ontstekingsremmende, immuunversterkende eigenschappen.
 Soria - Perillan Perilla Olie 500 mg - 120 capsules
Vitaminstore

Latijnse naam: Perilla frutescens
Andere namen: Perilla, shiso
Toepassing bij klachten:
Inwendig gebruik:
Perilla-olie (uit eerste, koude persing):
Ontstekingswerend, anti-allergisch, antioxidant, anti-astmatisch, verbetert de longfunctie, verbetert de kwaliteit van het immuunsysteem:
 • Allergieën: hooikoorts, huisstofmijtallergie (minder last van prikkende ogen en neus, neusloop en oogafscheiding), voedselallergie, constitutioneel eczema, contacteczeem, netelroos.
 • Astma (verbeteren van longfunctieparameters na 2 à 4 weken); ondersteunend bij reumatoïde reuma, ziekte van Crohn, colitis ulcerosa, lupus erythematodus, zwakke weerstand, verkoudheid, bronchitis.
Bloedverdunnend:
Antidepressief, bevordert het geestelijk prestatievermogen (leervermogen, analystisch denken, geheugen, concentratie), kalmerend, bevordert de ontwikkeling van hersenweefsel en netvlies:
 • Depressiviteit, winterblues, prikkelbaarheid, stemmingswisselingen, verminderd geheugen en concentratievermogen, verminderde coördinatie, verminderde aanleercapaciteit, ADHD.
Remt kankercelgroei en kankermetastasering:
 • Ondersteunend bij kankertherapie.

Dosering:
Bij het gebruik van perilla-olie is de absolute vereiste dat het gaat om olie, verkregen door eerste, koude persing en die niet geraffineerd is. Dosering niet gekend.
  Gebruikte delen:
   Waarschuwingen:
   Zaad, olie: vanwege het grote gebruik van perillaolie in Aziatische voeding en dit zonder neveneffecten, is het innemen van perillaolie als volkomen veilig te beschouwen
   Kruid: het gebruik in bescheiden mate van het blad in de keuken is veilig; het gebruik van bladextracten enkel op voorschrift; niet geven aan zwangere vrouwen, tenzij op voorschrift.