Kruidnagel

De belangrijkste inhoudsstof van kruidnagel is eugenol, dat in de gehele plant voorkomt. Kruidnagel werkt lokaal pijnstillend, werkt ontstekingsremmend en werkt desinfecterend.
 Liever Gezond - Cloves / kruidnagel - 100 capsules
 Biover - Kruidnagel extra bio - 10 ml
Vitaminstore

Latijnse naam: Syzygium aromaticum
Andere namen: Kruidnagelboom, giroffelnagel, karoffelnagel, clove
Toepassing bij klachten:
Inwendig gebruik:
Bevordert de opbouw van de slijmvlies van de maag, vermindert de enzymatische werking en de zuurtegraad van het maagsap, beschermt tegen het ontstaan van maagzweren werkt verdovend op het maagslijmvlies:
Uitwendig gebruik:
Toepassingen op de huid, kruidnagel steeds verdund gebruiken!
Ontsmettend, antimicrobieel, antibacterieel, antiviraal, schimmelwerend, effectief tegen ziekteverwekers in de mond, lokaal verdovend, ontstekingswerend, pijnstillend, verfrist mond- en keelslijmvliezen, ontgeurend:
 Kroeger Herb Co, Fresh Ground Cloves, 100 Veggie Caps
 Now Foods, Essential Oils, Clove, 1 fl oz (30 ml)
iHerb
Dosering:
Kruidnagel extract: maximaal 20 mg per kilogram lichaamsgewicht, per dag.
Etherische olie: onverdund op een wattenstaafje aanbrengen op het tandvlees, of verdund in een plantaardige olie (bijvoorbeeld olijfolie) als mondspoelwater bij kiespijn.

  Gebruikte delen:
  De kruidnagel: de nog niet ontloken bloem of ongeopende bloemknop, enige dagen gedroogd in de zon of gerookt, tot de kruidnagel een roodbruine kleur heeft. Bij een goed kwaliteit heeft de kruidnagel een donkere kleur en bij erop duwen met je nagel, moet er vette olie uitkomen. De kruidnagel wordt op zijn geheel gebruikt of vermalen tot poeder of levert door stoomdistillatie etherische olie.
   Waarschuwingen:
   Inwendig gebruik:
   Kruidnagel en etherische olie ervan niet medicinaal gebruiken bij zwangerschap, tenzij onder begeleiding op het einde en tijdens de bevalling; kruidnagel niet medicinaal gebruiken tijdens het zogen. Kruidnagel als specerij in de voeding is wel toegelaten.
   Geen kruidnagel geven aan kinderen onder de 2 jaar.
   Niet gebruiken bij allergie op myrtaceae.
    Uitwendig gebruik:
    De etherische olie niet op gevoelige en beschadigde huid aanwenden.
    Geen etherische olie gebruiken bij kleine kinderen.
    Niet gebruiken bij allergie op myrtaceae.