Doorgaan naar hoofdcontent

Chlorella

Chlorella is een alg dat groeit in zoet water en is een goede bron van eiwitten, vetten, koolhydraten, vezels, chlorofyl, vitamines en mineralen. Chlorella bevat meer chlorofyl dan enige andere bekende plant. Het bevat 2% chlorofyl, wat 5-10 x de hoeveelheid is in Spirulina en 10 x de hoeveelheid in alfalfa. De celwand van chlorella moet worden afgebroken voordat mensen het kunnen verteren.
Latijnse naam: Chlorella pyrenoidosa

Mogelijk helpt chlorella bij:
 • Adem (slecht ruikende): chlorella bevat een stof chlorofyl dat ontgiftende eigenschappen heeft, bindt schadelijke chemicaliën en reinigt het lichaam, chlorofyl kan ter preventie ingezet worden bij een slechte adem en onaangename lichaamsgeuren.
 • Constipatie (verstopping:) chlorella stimuleert de darmperistaltiek en de groei van een gezonde darmflora en kan zo constipatie tegen gaan. De stof chlorofyl uit chlorella heeft een sterk reinigende eigenschappen. Het bindt schadelijke chemicaliën en reinigt het lichaam.
 • Darmflora (verstoorde): chlorella kan na het gebruik van antibiotica weer verbetering brengen in een verzwakt immuunsysteem en darmflora.
 • Griep: chlorella zet de witte bloedlichaampjes aan tot de productie van interferon, wat een immuunversterkend effect heeft.
 • Immuunsysteem: chlorella kan zware metalen, pesticiden en toxines binden en uit het lichaam drijven. zet de witte bloedcellen aan tot de productie van interferon, dat een immuunstimulerende werking heeft (met name op T-cellen en macrofagen).
 • Koortsuitslag: chlorella wordt preventief gebruikt bij het voorkomen en aanpakken van herpes simplex infecties.
 • Leverontgifting: Chlorella bevat de inhoudsstof chlorofyl, dat krachtige ontgiftende eigenschappen bezit. Het bindt schadelijke chemicaliën en reinigt het lichaam. Al vele jaren wordt chlorofyl ingezet ter preventie van een slechte adem en onaangename lichaamsgeuren. Door de sterke buitenste celwand van chlorella, onderscheidt chlorella zich van andere groene algen, zoals spirulina. Deze celwand heeft de eigenschap dat het zware metalen, pesticiden en toxines als PCB’s en dioxines bindt en het lichaam uitdrijft. Daarnaast zet de celwand, samen met CGF, de witte bloedcellen aan tot de productie van interferon, wat een immuunstimulerend effect heeft (met name op T-cellen en macrofagen).
 • Ontgiften: chlorella heeft een sterke buitenste celwand, deze celwand heeft de eigenschap dat het zware metalen, pesticiden en toxines als PCB’s en dioxines bindt en het lichaam uitdrijft.
 • Spijsverteringsproblemen: chlorella heeft sterke celwandcomponenten, deze functioneren als voedingsvezels en stimuleren de darmbewegelijkheid evenals de groei van een gezonde darmflora.

Dosering:
 • De juiste dosis voor chlorella is afhankelijk van leeftijd en gezondheid. Momenteel is er onvoldoende wetenschappelijke informatie om een ​​geschikte dosering voor chlorella vast te stellen.
Chlorella is een zeer rijke bron van RNA en DNA (macromoleculen waarin erfelijke eigenschappen zijn vastgelegd), deze stimuleren de regeneratieve processen in het lichaam. Naarmate de mens ouder wordt, wordt de celstofwisseling steeds langzamer en treedt steeds meer beschadiging op van genetisch materiaal terwijl het regeneratievermogen minder wordt.  DNA en RNA helpen ons eigen cellulair DNA en RNA te beschermen en kunnen de enzymen en eiwtten produceren die nodig zijn voor het optimaal functioneren van de cel.
Waarschuwingen:
 • Geen waarschuwingen bij gebruik van een niet-gecontamineerd, zuiver chlorellapreparaat.
Planten, levenskracht en DNA - Een moderne kijk op kruidengeneeskunde, gemmotherapie en gezondheid - Auteur: Nancy Popieul