Maagdenpalm

Vinpocetine is de meest werkzame plantenextract uit de maagdenpalm.
Latijnse naam: Vinca minor
Andere namen: wilde palm, palmbloempje, maagdenkruid, common periwinkle
Ondersteunende werking van maagdenpalm bij volgende aandoeningen:
 • Beroerte: vinpocetine verwijdt de hersenbloedvaten, verhoogt de hersendoorbloeding, verbetert de functie van de hersencellen, verbetert de werking van de neurotransmitters, vermindert samenklontering en samenkleven van bloedplaatjes en werkt bloedverdunnend. Maagdenpalm kan preventief ingezet worden bij het voorkomen van en aanpak van een beroerte.
 • Bijziendheid: vinpocetine verbetert de ogen door de bloedtoevoer naar de hersenen te verbeteren.
 • Bloedsomloop (problemen met): vinpocetine verwijdt de hersenbloedvaten en verhoogt de hersendoorbloeding, daardoor verbetert de functie van de hersencellen, de werking van de neurotransmitters. Vinpocetine vermindert samenklontering en samenkleven van bloedplaatjes en werkt bloedverdunnend.
 • Concentratiestoornissen: vinpocetine verwijdt de hersenbloedvaten en verhoogt de doorbloeding van de hersenen, betere functie van de hersencellen, betere werking van de neurotransmitters, vermindert samenklontering en samenkleven van bloedplaatjes, werkt bloedverdunnend. Gaat de gevolgen van verminderde doorbloeding van de hersenen tegen zoals: concentratiestoornissen, geheugenzwakte, verminderde alertheid en verminderd denkvermogen. 
 • Geheugenproblemen (vergeetachtigheid): vinpocetine verwijdt de hersenbloedvaten en verhoogt de doorbloeding van de hersenen, betere functie van de hersencellen, betere werking van de neurotransmitters, vermindert samenklontering en samenkleven van bloedplaatjes, werkt bloedverdunnend. Gaat de gevolgen van verminderde doorbloeding van de hersenen tegen zoals: concentratiestoornissen, geheugenzwakte, verminderde alertheid, verminderd denkvermogen.
 • Ziekte van Alzheimer: vinpocetine verwijdt de hersenbloedvaten, verhoogt de hersendoorbloeding, verbetert de functie van hersencellen en verbetert de werking van neurotransmitters. Maagdenpalm kan hierdoor de ziekte van Alzheimer afremmen en helpen te voorkomen.
Dosering:
 • Vinpocetine uit maagdenpalm gestandaardiseerd op 10 mg: tussen de 10 en 25 mg per dag.
Gebruikte delen:
 • Het bovengrondse gedeelte, in de bloeiperiode
  Waarschuwingen:
  • Niet geven aan zwangere en zogende vrouwen
  • Vanwege het bloedverdunnend effect: niet gebruiken de laatste 14 dagen (zeker de laatste 36 uur) voor een chirurgische of tandheelkundige ingreep; niet geven aan personen met een actieve bloeding (bijvoorbeeld: een bloedende maagzweer).