Doorgaan naar hoofdcontent

Reisziekte

Voedingssupplementen die ondersteunend werken bij reisziekte:
  • Gember (ginger) onderzoeken hebben aangetoond dat gemberextract opmerkelijk effectief en betrouwbaar is bij reisziekte. Door minimaal 3 uur voor de aanvang van de reis (per auto, boot of vliegtuig) een capsule gemberextract van 500 mg in te nemen met vruchtensap of water (een half uur voor de maaltijd) kan men misselijkheid of overgeven voorkomen. Gemberpoeder werkt 10 x sterker dan verse gember omdat het meer biologisch actieve componenten en meer nutriënten bezit dan verse gember. Gemberextracten extraheert men op water/alcoholbasis waarbij men gemberpoeder en vers gembersap combineert. Deze combinatie van poeder en sap leidt tot een verhoogde concentratie van werkzame stoffen. Tevens heeft het een synergistische (elkaar versterkende) werking. Het gemberextract is 30 x sterker dan verse gember en 3 x sterker dan gemberpoeder.
We spreken van reisziekte (bewegingsziekte) als het evenwichtsgevoel in de war raakt door het meebewegen in auto's, boten, vliegtuigen, maar ook in een attractie  (bijvoorbeeld van een pretpark, kermis,...). Soms gaat het gepaard met duizeligheid, hoofdpijn, misselijkheid en braken. Zeeziekte is één van de akeligste vormen van reisziekte. Sommige zeelui houden er hun hele loopbaan last van.
Gember bezit een maagversterkende werking, gemberextract werkt effectief en betrouwbaar bij reisziekte. Neem 3 uur voor de aanvang van een reis gemberextract van 500 mg in met water, hierdoor kan men misselijkheid of overgeven voorkomen.
Reisziekte treft ook reizigers per auto, trein en/of vliegtuig. De oorzaak is de onbalans tussen wat de ogen zien en wat de evenwichtsorganen in de oren voelen tijdens het voortbewegen. De ogen passen zich aan de beweging aan, maar de evenwichtsorganen niet, zodat de signalen van beide naar de hersenen niet overeenkomen. Meestal zijn de symptomen minder erg als men land of de horizon kan zien. Als de reis voorbij is, verdwijnen de symptomen snel, maar tijdens een lange reis kunnen ze wel 3 dagen aanhouden. Kinderen hebben er meer last van dan volwassenen. Bij sommige mensen die regelmatig reizen, kan de ziekte geleidelijk verminderen.
25 reizen moet je ooit in je leven gemaakt hebben
Zie ook:
Duizeligheid
Misselijkheid en braken