Doorgaan naar hoofdcontent

Plantaardige kool

Plantaardige Kool wordt gezien als het sterkste natuurlijke adsorptiemiddel, ideaal om te ontgiften.
Andere namen: Kokosnootkool
Ondersteunende werking van plantaardige kool:
  • Voedselvergiftiging: plantaardige kool wordt gezien als het sterkste natuurlijke adsorptiemiddel, ideaal om te ontgiften, ideaal bij een voedselvergiftiging.
Gebruikte delen:
  • Actieve Plantaardige Kool (carbo vegetalis) wordt verkregen door de verkoling van kokosnootschalen. Volgens een speciaal procédé creëert men nadien een netwerk van poriën die het adsorptieoppervlak van de kool aanzienlijk verhogen.

Plantaardige Kool wordt gezien als het sterkste natuurlijke adsorptiemiddel dat we momenteel kennen. Actieve Plantaardige Kool doet zijn werk in het spijsverteringskanaal waar hij prima verdragen wordt. Hij kan op zijn oppervlak verschillende substanties adsorberen zoals bacteriën, toxines, gassen en deze via de ontlasting afvoeren. Daarom is Plantaardige Kool goed te gebruiken bij voedselvergiftiging, een opgeblazen gevoel en diarree. Plantaardige Kool onderdrukt snel en effectief oprispingen en onaangename darmgassen en is derhalve geschikt voor de bestrijding van winderigheid. Plantaardige Kool is tevens te gebruiken bij een slechte adem die veroorzaakt wordt door een te hoge darmfermentatie.

Plantaardige Kool