Druivenpitextract

Druivenpitten bevatten essentiële vetzuren, aminozuren en flavonoïden. De belangrijkste flavonoïden zijn de oligomere proanthocyanidinen (OPC’s), die zorgen voor de kleur en het aroma van rode wijn.
Soria - Resverasor Druivenpitextract 600 mg (met OPC) - 60 tabletten
Vitaminstore

Latijnse naam: Vitis vinifera
Andere namen: Rode wijnstok, druivenpitolie, rode wingerd, wijngaardstok, grapevine (grape seed), OPC
Toepassing bij klachten:
Inwendig gebruik:
Versterkt de haarvaten en vaatwanden:
Bevat antioxidanten sterker dan vitamine C en vitamine E: beschermt cellen en bevordert het herstel, beschermt bindweefsel:

Dosering:
Druivenpitextract gestandaardiseerd op minstens 70 % OPC: 50 mg tot 300 mg per dag.
    Gebruikte delen:
    De zaden, druivenpitten of wijnpitten (in de kruidengeneeskunde en culinair voor druivenpittenolie).
      Waarschuwingen:
      Vanwege het bloedverdunnend effect:
      Niet gebruiken de laatste 14 dagen (zeker de laatste 36 uur) voor een chirurgische of tandheelkundige ingreep.
      Niet geven aan personen met een actieve bloeding (bijvoorbeeld een bloedende maagzweer).