Doorgaan naar hoofdcontent

Vrouwenmantel

Vrouwenmantel (lady's mantle) wordt vooral inwendig gebruikt bij overdreven menstrueel verlies en voor het herstellen van de baarmoeder na de bevalling.
Latijnse naam: Alchemilla vulgaris
Andere namen: Leeuweklauw, mantel van Freya, Onze lieve vrouw-mantel, Mariakruid, lady's mantle


Mogelijk helpt vrouwenmantel bij:
Er is onvoldoende bewijs om de effectiviteit van vrouwenmantel aan te tonen.
  • Baarmoeder (herstellen na de bevalling): vrouwenmantel herstelt het weefsel op het baarmoederslijmvlies en vaginaal slijmvlies en is een tonicum voor de baarmoeder.
  • Bevalling: vrouwenmantel herstelt de weefsels van het baarmoederslijmvlies, herstelt de baarmoeder na de bevalling (samentrekken tot origineel volume en weefselherstel), vermindert bloeding na de bevalling en voorkomt baarmoederverzakking.

Dosering:
  • De juiste dosis vrouwenmantel-extract is afhankelijk van verschillende factoren zoals leeftijd en gezondheid. Momenteel is er onvoldoende informatie om een geschikte dosering te bepalen.
Vrouwenmantel helpt te herstellen na de bevalling.
Waarschuwingen:
  • Niet gebruiken tijdens de zwangerschap, vanwege de mogelijke stimulerende werking op de baarmoeder. Er kan wel een lage dosering toegediend worden tijdens de laatste maand van de zwangerschap onder begeleiding, alsook tijdens de bevalling. Is uiteraard vooral geschikt na de bevalling.