Soja

Sojaproteïnen en isoflavonoïden verlagen het cholesterolgehalte, overgangsklachten en kan osteoporose verminderen door het mineraliseren van de botten te verbeteren. Soja is een belangrijke bron van fyto-oestrogenen (isoflavonen en lignanen), maar ook diverse andere plantenstoffen uit soja spelen een belangrijke rol. Bij fabricage van isoflavonen verdwijnen veel van deze belangrijke stoffen zoals fytosterolen, oligosacchariden, lecithine en fytinezuur en fytonutriënten. 
Bonusan - Soymax forte - 60 capsules wordt gemaakt uit de kiem van de sojaboon, waarin de natuur belangrijke nutriënten concentreert en wordt zo min mogelijk bewerkt, om het natuurlijk profiel van fytonutriënten zo weinig mogelijk te verstoren. Het resultaat is een product dat niet alleen een belangrijke hoeveelheid isoflavonen bevat, maar daarnaast ook het hele spectrum aan nutriënten uit de sojakiem levert.
Vitaminstore

Latijnse naam: Glycine max
Andere namen: Sojaboon, soy bean, soya
Toepassing bij klachten:
Inwendig gebruik:
Fyto-oestrogeen: vangen een oestrogeengebrek op bij tekorten en fungeren dan als een zacht werkend oestrogeen, remmen bij een teveel aan oestrogenen deze af, onderdrukt de botresorptie, stimuleert de botvorming:
 • Klachten tijdens de menopauze.
 • Botontkalking tijdens de menopauze.
Cholesterolverlagend en triglyceridenverlagend, vermindert de omzetting van LDL-cholesterol tot oxycholesterol, bloedverdunnend, vermindert bloedklontering, verbetert de elasticiteit van de grote slagaders, bevordert een normale bloeddruk:
Bevat plantaardig eiwit, waarop minder snel allergisch wordt gereageerd in vergelijking met (koe)melkeiwit:
 • Koemelkeiwitallergie.
 • Eiwitaanvulling bij het dieet: sporters (spieropbouw, herstel na inspanningen).
Vrij van lactose of melksuiker:
 • Lactase-intolerantie.

Dosering:
Soja extract: 500 tot 1000 mg per dag.

Gebruikte delen:
De boon.
  Waarschuwingen:
  Isoflavonenhoudende soja-extracten best niet geven bij aandoeningen die hormoonafhankelijk zijn of bij een voorgeschiedenis ervan: borstkanker, baarmoederkanker, baarmoederhalskanker, eierstokkanker, endometriose, baarmoederfibromen, trombose of embolie; tenzij op advies van een deskundige (hoewel er nog onvoldoende argumenten zijn om fyto-oestrogenen dezelfde negatieve effecten toe te schrijven als de synthetische oestrogenen).
  Bij kinderen, vruchtbare mannen, kankerpatiënten, personen met een hoog familiaal risico op kanker: enkel isoflavonenpreparaten op voorschrift.