Doorgaan naar hoofdcontent

Rode klaver


Werking van rode klaver:

De bloemhoofdjes van rode klaver bevatten isoflavonen die zich in het lichaam omzetten tot fyto-oestrogenen en zich kunnen binden aan de menselijke oestrogeenreceptoren. Rode klaverextract wordt gebruikt om overgangsklachten te verminderen en bij bepaalde ouderdomsziekten bij vrouwen die verband houden met oestrogeengebrek. De bloemen en de verse, jonge bladeren van rode klaver en zelfs de wortels kunnen gegeten worden.
Latijnse naam: Trifolium pratense
Andere namen: Violetklaver, drieblad, driesnedeklaver, boerenklaver, red clover

Rode klaver helpt bij:

  • Borsten (slappe): rode klaver kan zich binden aan de menselijke oestrogeenreceptoren en daardoor onderontwikkelde borsten (te kleine borsten) kunnen stimuleren en vooral verstevigen. 
  • Menopauze (overgangsklachten): rode klaver bevat fyto-oestrogenen en kunnen zich binden aan de menselijke oestrogeenreceptoren. Rode klaver onderdrukt de botresorptie, stimuleert de botvorming bij vrouwen in de menopauze.
  • Oestrogeenspiegel normaliseren: rode klaver bevat fyto-oestrogenen die zich kunnen binden aan de menselijke oestrogeenreceptoren.

Hoeveel rode klaver per dag:

  • De juiste dosis voor rode klaver is afhankelijk van leeftijd en gezondheid. Momenteel is er onvoldoende wetenschappelijke informatie om een ​​geschikte dosering voor rode klaver vast te stellen.
Rode klaver bevat isoflavonen die omgezet kunnen worden in natuurlijke oestrogenen.

Bijwerkingen en waarschuwingen rode klaver:

  • Niet geven tijdens de zwangerschap of zogen.
  • Niet geven bij bloedstollingstoornissen of bij voorgeschiedenis van een bloeding, tenzij op advies van een deskundige.
  • Niet geven bij aandoeningen die hormoonafhankelijk zijn of bij voorgeschiedenis ervan: borstkanker, baarmoederkanker, baarmoederhalskanker, eierstokkanker, endometriose, baarmoederfibromen, trombose of embolie; tenzij op advies van een deskundige (hoewel er geen argumenten zijn om fyto-oestrogenen dezelfde negatieve effecten toe te schrijven als de synthetische oestrogenen).
  • Vanwege het bloedverdunnend effect: niet gebruiken de laatste 14 dagen (zeker de   laatste 36 uur) voor een chirurgische of tandheelkundige ingreep; niet geven aan personen met een actieve bloeding (bijvoorbeeld: een bloedende maagzweer).
Via cel-DNA, genetica en epigenetica stappen we de wereld binnen van de moderne kruidengeneeskunde