Doorgaan naar hoofdcontent

Rhodiola

Rhodiola werkt ondersteunend op de geestelijke en lichamelijke gezondheid en is voornamelijk een gevolg van de beschermende invloed op neurotransmitters in de hersenen, zoals serotonine en dopamine. Rhodiola verbetert de werking van neurotransmitters door de enzymatische afbraak ervan tegen te gaan en te voorkomen dat lage spiegels ontstaan door overmatige (anti)stresshormonen. Rhodiola is een adaptogeen en richt zich op het verminderen van stress, waardoor vele lichamelijke ongemakken, waaronder verminderde weerstand, vermoeidheid, hart- en vaatziekten en depressiviteit voorkomen kunnen worden. De belangrijkste inhoudsstof van rhodiola is rosavin.
Rhodiola rosea (rozewortel) verhoogt de serotonine en de weertsand tegen stress,
vermindert depressie en vermoeidheid,
verbetert de stemming
Latijnse naam: Rhodiola rosea
Andere namen: Russische rhodiola, rozenwortel, wonderwortel
Ondersteunende werking van rhodiola bij volgende aandoeningen:
 • Chronisch vermoeidheidssyndroom: rhodiola verbetert de werking van neurotransmitters door de enzymatische afbraak ervan tegen te gaan en te voorkomen dat lage spiegels ontstaan door overmatige (anti)stresshormonen. Rhodiola is een adaptogeen en richt zich op het verminderen van stress, waardoor vele lichamelijke ongemakken, waaronder verminderde weerstand, vermoeidheid, hart- en vaatziekten en depressiviteit voorkomen kunnen worden.
 • Dopamine-spiegel (te lage):
 • Uithoudingsvermogen (beter prestaties): rhodiola rosea verhoogt de weerstand tegen fysieke, chemische, biologische en psychologische stress, verhoogt de stressbestendigheid, werkt algemeen versterkend, is een antioxidant en vangt vrije radicalen, verhoogt de zuurstofvoorziening, verhoogt de vertverbranding, verhoogt het prestatievermogen en de recuperatie.
 • Vermoeidheid (gebrek aan energie): rhodiola vermindert symptomen zoals (emotionele) uitputting, vermoeidheid, geïrriteerdheid, spanningen, zorgen, rusteloosheid en minder kunnen genieten van het leven. Verbetert de werking van neurotransmitters door de enzymatische afbraak ervan tegen te gaan en te voorkomen dat lage spiegels ontstaan door overmatige (anti)stresshormonen. Rhodiola is een adaptogeen dat in staat is de hormonale reacties op stress te reguleren, waardoor vele lichamelijke ongemakken, waaronder verminderde weerstand, vermoeidheid, hart- en vaatziekten en depressiviteit voorkomen kunnen worden.

Dosering:
 • 500 mg rhodiola per dag als onderhoudsdosis.
Gebruikte delen:
 • De wortel.
  Waarschuwingen:
  • Niet geven bij bipolaire stoornissen (manisch depressiviteit) en bij manieën.
  • Niet geven aan zwangere of zogende vrouwen, vanwege het gebrek aan studies betreffende de veiligheid.