Blaasontsteking

Voedingssupplementen die ondersteunend werken bij blaasontsteking:
  • D-mannose vrouwen die gevoelig zijn voor het oplopen van een blaasontsteking, kunnen baat hebben bij het prefentief gebruik van D-mannose. D-mannose kan prefentief helpen terugkerende infecties te bestrijden als deze veroorzaakt worden door de E.coli. Ook mannen met prostaatproblemen die last hebben van een blaasontsteking kunnen baat hebben bij het gebruik ban D-mannose.
Plantenextracten die ondersteunend werken bij blaasontsteking:
  • Beredruif ontsmet de urinewegen, slijmvliessamentrekkend, pijnstillend, bloedstelpend, vermindert de slijmvliesafscheiding, ontstekingswerend, verzachtend, urinedrijvend. Beredruif voorkomt van blaasontsteking (cystitis) en terugkerende blaasontstekingen.
  • Bucco is een geneeskruid voor de urinewegen, werkt ontsmettend op de urinewegen en geslachtsorganen, antibacterieel, urinedrijvend en urinezuurdrijvend. Helpt bij milde vormen van blaasontsteking (acute en/of chronische), vooral bij pijnlijke, branderige urinelozing.
  • Knoflook heeft een zeer brede antimicrobiële werking en effectief tegen bacteriën, virussen, parasieten, gisten en schimmels. Knoflook helpt bij bacteriële, virale, schimmel en parasitaire infecties van de urinewegen (zoals blaasontsteking, candida). Knoflook bevat de stof alliine, een belangrijk zwavelproduct voor ons lichaam. Omdat alliine zeer vluchtig is, gaat bij voedselbereiding helaas een groot deel van de gezonde kracht verloren. Goede knoflookpreparaten bevatten voornamelijk alliine.
  • Veenbes wordt gebruikt ter behandeling van zowel acute als chronische urineweginfecties en ter preventie van blaasontsteking bij vrouwen. Ontsmet de urinewegen, voorkomt herhaaldelijk terugkerende urineweginfecties zoals blaasontsteking en nierontsteking. Dagelijkse inname van veenbessenextract kan effectief het aantal urineweginfecties verminderen. Het effect wordt toegeschreven aan proanthocyanidinen, een bepaald type antioxidanten, de A-type proanthocyanidinen, die van nature aanwezig zijn in veenbessen.

Veel naar het toilet moeten gaan, een brandend gevoel tijdens het urineren, slechts enkele druppels plassen, troebele urine, het gevoel dat de blaas na het plassen niet helemaal leeg is, pijn in de onderbuik en soms koorts. Dat alles wijst op een blaasontsteking (urineweginfectie, cystitis). Vooral bij vrouwen kunnen, als gevolg van de korte urinebuis, heel gemakkelijk bacteriën of virussen in de blaas komen en daar een blaasontsteking veroorzaken. Ook mechanische of chemische prikkels als geslachtsgemeenschap of het slikken van bepaalde medicijnen kunnen een blaasontsteking veroorzaken. Bij mannen komt blaasontsteking zelden voor.