Adem (slecht ruikende)

Voedingssupplementen die ondersteunend werken bij een slecht ruikende adem:
  • Chlorella bevat een stof chlorofyl dat ontgiftende eigenschappen heeft, bindt schadelijke chemicaliën en reinigt het lichaam, chlorofyl kan ter preventie ingezet worden bij een slechte adem en onaangename lichaamsgeuren.
  • Orale probiotica is gunstig voor de mondflora, verhoogt de weerstand tegen ongunstige bacteriën, verbetert de conditie van het tandvlees, help bij slechte adem en helpt de darmflora te verbeteren.
  • Zink onderzoek suggereert dat kauwgom, zuigen op een snoepje of een mondspoeling met zink slechte adem vermindert.

Een slechte adem kan veel oorzaken hebben. Meestal merkt uzelf er niet veel van, maar uw omgeving des te meer. Soms ligt de oorzaak voor de hand. Bijvoorbeeld het eten van knoflook, uien, roken, drinken van alcohol,... In verreweg de meeste gevallen ligt de oorzaak van de onwelriekende adem in de mond. Een goede mondverzorging (zeker na een maaltijd) kan meestal een oplossing bieden. Bedenk dat voedselresten die in de mond achterblijven een waar feestmaal vormen voor miljoenen bacteriën. Vergeet ook de ruimtes tussen de tanden niet. Gebruik daarvoor tandzijde (flosdraad), tandenstokers,... Poets ook uw tong, de groefjes in het tongoppervlak kunnen een broedplaats vormen voor miljoenen bacteriën.Borstel daarom geregeld de bovenzijde van de tong met een zachtharige tandenborstel. Voor het reinigen van de tong zijn ook speciale tongschrapers. Een blijvende slechte adem wordt vaak veroorzaakt door aandoeningen van tanden en tandvlees of door een infectie zoals mondspruw. De lucht die wij uitademen kan veel geuren bevatten, men bijna 400 vluchtige bestanddelen in normale menselijke adem geïsoleerd. Deze ruiken niet allemaal slecht. Toch verspreiden sommige van deze stoffen (bijvoorbeeld zwavelwaterstof) een afschuwelijke geur, vergelijkbaar met de geur van rotte eieren. Een slechte adem kan ook op bepaalde aandoeningen wijzen, zoals maagdarmstoornissen.
Slechte adem bestrijden
Zie ook:
Polyfenolen
Spijsverteringsproblemen
Tandbederf
Tandvleesontsteking
Verbeteren van zuur & base balans
Verstoorde darmflora